Szivárványnak láttam a fényt, miért?
Figyelt kérdés
Nos hát. Beteg voltam, kötőhártya gyulladás. Azon érdekes jelenségre figyeltem fel, ahogy pihengettem gyenge fénynél, hogy a lámpa körül nem a szokásos fehér fényt látom, hanem szivárvány színben egy koszorút. De egy teljes szivárvány volt, meg tudtam számolni, és egyértelműen elkülöníteni a színeket kívülről befelé. Érdekes, és egyben nagyon szép volt. Csak a szemem volt közben borzasztóan csúnya, ami fáj, mert egyébként a legszebb testrészem. Van elképzelésem az okáról, de mivel nem értek ehhez, inkább megkérdeznék olyat, aki normálisan el tudja magyarázni, hogy aztán úgy mesélhessem tovább, köszönöm.jan. 26. 13:35
1/5 anonim válasza:
A könnyed miatt, mint ahogy az égen a szivárványt is az esőcseppek miatt látod. Megtöri a fényt, mint a prizma.
2/5 A kérdező kommentje:
Értem. Jó lenne akkor is így látni, mikor simán zokogok, ami sajnos előfordul nálam. És akkor a szemem se lenne olyan, mintha zombinak öltöztem volna farsangkor.
jan. 26. 15:03
3/5 anonim válasza:
Ha résnyire csukod a szemed, akkor -kellő feltételek mellett- a szempilládat is szivárványszínben láthatod.
4/5 A kérdező kommentje:
3: csodás, megpróbálom. Mik ezek a feltételek. Most ráérek, a betegség miatt még nem dolgozom, de már jól vagyok kb.
jan. 26. 15:15
5/5 anonim válasza:
Nekem mindig reggel, ébredés után szokott ilyen élményem lenni, ha kellőképpen erősen süt be a nap az ablakon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!