A magyar mezőgazdaság képes lenne ellátni az országot?
Képes lenne, csak drágábban, mint most, és többet is kéne dolgozni vele.
Na ez az, amit senki sem akar.
Nem kell mindenkinek ezen dolgozni, van techonolpgia.
Szerintem most is kihasznaljuk a termo teruletet csak eladjuk
Teljes önellátás esetén éhezés nem lenne, de a színvonal és választék erősen visszaesne. 80-as években voltam fiatal, emlékszem rá, hogy a pékségben volt: kifli, zsemle, kakaóscsiga vagy pogácsa vagy perec vagy fonottkalács (sosem egyszerre, és gyakran több naposak voltak), két féle kenyér (0,5 és 1,5 kilós). És ennyi.
Csemege boltban:
Zacskós tej, ami meglehetősen víz ízű volt.
Tejpor
Sűrített tej.
Sajt: Mackósajt, más nem.
Zacskós kakaó, ami émelyítően édes volt, cukros tej egy egészen jelentéktelen csipet kakaóval
Tejföl. Mondjuk ebben megállt a kanál, zsírtalom bőven 30% felett.
Túró.
Heti 1x túró rudi.
Ööö és ennyi. Semmi más tejtermék!
Felvágott: sima párizsi és tavaszi
Pick szalámi (krv drága volt)
Kolbász, jó zsíros, mócsingos, csontszilánkos
Disznózsír, mindenki ezt ette margarin és vaj helyett.
Kenőmájas nagy rúdban, amiből vágott egy darabot az eladó és barna papírba csomagolta. A nyershúst a hentespultnál meg egyszerűen újságpapírba.
Sörből volt Borsodi és Kőbányai, borból a jó savas Egri bikavér. Rövidből meg csak az ízesített fejfájdítós rettenetek voltak.
A boltban volt még pár befőtt, konzerv. Némi édesség. Mondjuk a kajla csokit szerettem. Kakaót nem sokat látott, de nekem tetszett az ízvilág. Nagyjából ennyi. Egy mai átlag lidl területének 1/6-án szellősen minden elférne.
17.
Szerintem ez inkabb a szocialista gazdaság rossz hatékonysága.
Ha lehet kőbányait csinálni, akkor semmi se akadályozná meg hogy lehessen 10 más féle sört csinálni ugyanabbol az alapanyagbol. Ez igaz mindenre. Lehetne struccit is nevelni disznó helyet, hogy mondjak egy szélső példát. Kérdés, mire van igény?
Sokkal kevésbé volt igeny a minösegre es változatosságra akoriban.
#17 "Ha lehet kőbányait csinálni, akkor semmi se akadályozná meg hogy lehessen 10 más féle sört csinálni ugyanabbol az alapanyagbol."
Dehogynem. A hatékonyság, a bele invesztálandó tőke, a több munkaerő bére, mind-mind olyan tényező, ami ellene szól.
A mezőgazdasági adotságokrol van szó.
Ne keverd bele a szoci rendszer életképtelenségét.
Képesek vagyunk megfelelő minöséget es mennyiséget gyartani es változatosan ma is.
Bor, sőr, pékaru, húsipar, zöldség - gyümólcs.
A java resze az elelmiszereknek magyar.
Kis millio fele kenyeret gyartanak magyar peksegek, magyar alapanyagbol. Teljes kiörlésű, magvas, rozs...a sor végtelen.
Nézd meg hany boraszatnak van minosegi es valtozatos kinalat.
Hogy anna tabletás bor is kielegitette az igényeket, nem azt jelenti hogy nem vagyunk kepesek masra.
Ugyan ez áll a hus termékekre. Szarvas kolbasztol az igazi hazi sonkaig minden elerhető a kereskedelemben es 100% magyar
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!