Idén is februárban fog érkezni a tél, mint tavaly?
2009-ben Sellyén december 25-én 21,8 Celsius fokot mértek.
2001-ben Orosházán pedig december 25-én -26,1 Celsius fokot.
Az időjárás nem egy törvényszerűen ismétlődő dolog, hogy ami az előző évben volt, az lesz jövőre is. Ha így lenne, akkor az időjárási oldalakat nem nagyon szidnák.
Továbbá meteorológia témában azt is nagyon fontos tudni, hogy az időjárás nem ismeri az országhatárokat.
Az időjárást sok minden befolyásolja. 2 hónapra előre nem lehet megmondani, hogy milyen időjárás lesz. Érkezhet szibéria felől légáramlat, meg az egyenlítő felől is...
Néhány hónapja az a hír terjedt, hogy a La Ninja / El Nino [Valaki pontosítsa legyen szíves!] miatt rendkívül hideg telünk lesz. Azonban nagyon enyhe a mostani eddigi telünk, noha voltak már éjjelek -7 fok körül.
Arra esetleg tud valaki válaszolni, hogyha szibéria felől elkezd jönni felénk egy erős légáramlat, akkor az mennyi idő alatt ér ide legkorábban? Tehát ilyen tekintetben mennyire érhet meglepetésként a nagy hideg?
"Arra esetleg tud valaki válaszolni, hogyha szibéria felől elkezd jönni felénk egy erős légáramlat, akkor az mennyi idő alatt ér ide legkorábban? Tehát ilyen tekintetben mennyire érhet meglepetésként a nagy hideg?"
Nem a semmiből szokott jönni, napokra előre lehet látni egy erősebb hidegbetörést. (pontosabban: lehet, hogy mégsem lesz olyan erős, vagy a várthoz képest valamelyest másképp alakul a hideg légtömegek útja, de olyan nincs, hogy senki nem számít rá és egyszer csak itt a hideg).
Értem.
"hideg és hideg között is sok különbség lehet" - A havazáson és a felhőtaksrón kívül mi minden van még?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!