Lehetséges lenne kis válaszidejű kommunikáció csillagok között egy bottal?
@3: De akkor már miért nem olyan leveleket küldünk, ahol a boríték leolvassa magáról a címzett címét, teleportkaput nyit és azonnal átküldi saját magát?
Vagy mondjuk miért nem használunk interdimenzionális postagalambokat? Kicsit nehezebb beidomítani őket, de ettől most eltekintünk. Ők pedig az idő nélküli krippszkruppsz dimenzión keresztül juttatják el a levelet, és mivel ott nem létezik idő, mi itt úgy érzékeljük, hogy azonnal kézbesítik azt.
Szóval ha bármit kitalálhatunk, ami nem valós, miért pont ezt?
"Azért írtam hogy nem számít az anyag minősége. Tehát egy elméletben olyan szilárd és merev anyag aminél ez nem játszik"
Igen, ez esetben valóban működne a dolog, és valóban úgy, ahogyan elképzeled. Most már csak egy ilyen nem létező, képzeletbeli anyagból készült botot kellene keríteni valahonnan, és máris tudnánk kommunikálni bármelyik csillaggal azonnal.
Na, ezért kell az ilyen kérdéseket az ezotériába tenni.
Minden anyagban hangsebességgel terjednek a mechanikai hatások, a hangsebességre pedig van egy elméleti korlát. Úgy emlékszem, hogy a fénysebesség harmada: tehát ennél gyorsabb hang nem lehet semmilyen körülmények között.
@6:
"Úgy emlékszem, hogy a fénysebesség harmada"
Valójában kb. egy tízezrede, azaz 0,01%-a.
6 Nagyon rosszul emlékszel.
(
Tavaly kaptak azért nobel dijat mert bebizonyitották hogy nem stimmel valami azzal hogy a fény maximális elérhető sebesség.
https://www.youtube.com/watch?v=IJQ2-qBFLjQ
)
9 Nem írtam sehol olyat hogy használható üzenet küldésre, és a videoban se hangzik el ilyen. Mint ahogy írtam csak azt bizonyitja hogy valami nem stimmel a mostani rendszerrel.
100 éve ismerjük de csak most jutottúnk el odáig hogy kisérletileg is megvalositsák. Ezért csak most kaptak érte nobel dijat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!