Ha szabályozhatnád, hogy meddig élsz, te mennyi ideig szeretnél élni? Élnél-e örökké?
Ez alatt persze nem azt értem, hogy 70 év alatt megöregedsz, aztán még mondjuk 100 évig szenvedsz az öregkori problémáktól, hanem mondjuk 80 helyett 160 évig élnél és akkor 20 év alatt öregednél annyit, mint normál esetben 10 év alatt.
Ha örökké élnél, akkor meg értelem szerűen egy bizoynos kor (mondjuk úgy 30 év) után nem öregednél.
A kérdés persze csak úgy értelmezhető, hogy feltételezzük, hogy körülötted mindenki más csak 70-80, esetleg 90 évig él.
"Kivéve, ha 80évesként kell élnem végig."
Persze. Azt senki nem akarná. Csak a nagyon mazochisták. :D
Emiatt írtam a kiegészítésben, hogy az örök élet azt jelenti ez esetben, hogy mondjuk 30 éves korodig ugyanúgy öregedsz, mint bárki más, de utána "örök időkig" ugyanannyi maradsz. (vagyis sac/kb. 30)
Kedves első!
Miért pont 20 év?
Ezt nem értem.
Az még nem egy olyan nagy kor. 20 év alatt még jóformán nem is éltél.
Miért akarnál 20 évesen meghalni?
Amúgy, ha megengeded, hány éves vagy most?
Azért, mert az ember társas lény.
És ha mindenki meghal körülötted, akit szeretsz, és senkivel sem tudod megosztani az örök életedet, akkor egyáltalán nem biztos, hogy mindenki vállalná.
tegnapelőtt 10:46
Az ember társas lény, tehát előnyben részesíti a magányos élettel szemben a társas életet.
Viszont az életet előnyben részesíti a halállal szemben, még akkor is, ha az az élet magányos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!