Mit csinál egy természetvédelmi mérnök?
Remélem, még nem késő.
Elsősorban nemzeti parkoknál dokgozik, néha járőrözik, ügyel a védett területekre, és olykor természetfotósokat vezet oda.
Vizes élőhelyeken is tevékenykedik, nem tudom, az mennyire áll hozzá közel.
Madarászokat is segít néha.
Nekem mondjuk azért lenne egy ilyen ismerős, hogy védett területeken tudjak fotózni állatokat.
Sajnos a természet veszélyeztetve van, óvni kell.
A kedvencem, amikor a farmosi nádas vizében is szemetet láttam.
Ha van még kérdésed, írj
12-es válaszoló vagyok.
Azóta elolvastam, és valóban sokrétűbb feladatot lát el a természetvédelmi mérnök. A legnagyobb tudást akkor később, munka közben szerzi.
Gondolom, tanösvényeket is tervez.
Szükség is van rájuk.
Hallomásból írtam a válaszomat van természetvédelmi mérnök hallgató ismerősöm, aki őr szeretne lenni, más pedig vizes élőhelyekkel foglakozik.
Hát hogy tanösvényt tervez-e... mérnöknek nevezik a képzést de véleményem szerint egy gramm mérnökiség sincs benne. Most hogy ez "sajnos" vagy "szerencsére" azt mindenki maga dönti el.
Mindenesetre a tervezésnél szakirányíthat egy ilyen végzettségű ember (merre, hova stb) ha tisztában van a terület jellegével, vegetációjával stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!