Nem kéne elvontatni a földet?
Gonolok itt arra az állandósult veszélyre, amit a sűrűsödő napkitörések okoznak.
Ha elvontatnánk a földet, valamivel távolabb a naptól, akor nagyobb biztonságban lehetnénk. Nem?
Csak a művelet energiaigényét nem ismerem. Ez mondjuk érdekelne.
"Ha elvontatnánk a földet, valamivel távolabb a naptól, akor nagyobb biztonságban lehetnénk. Nem?"
Nem. Felborulna minden és kipusztulna a bolygó.
Már megint egy világmegváltó plankton regisztrált fel a gyakorira!
:-)
Szerintem jó ötlet. Így azt is el tudnánk kerülni, hogy a Föld a vogonok által épített hiperűrsztráda útjában legyen!
Sőt, ha egy gigantikus jojóra tennénk a Földet, akkor azt is meg lehetne csinálni, hogy ahogy a napciklus során a naptevékenység intenzívebb, távolabb kerüljön a Föld a Naptól, a ciklus nyugalmasabb részén meg közelebb, hogy ne fagyjunk meg teljesen!
"Nem. Felborulna minden és kipusztulna a bolygó."
Ez egyrészt igaz, másrészt viszont ezáltal tényleg teljesen megoldódna a kérdező által felvetett probléma, hiszen ha a kipusztulna a bolygó, akkor már semmi problémát nem okoznának a napkitörések!
"Egyet érnénk el vele: megfagyna minden."
Ide tényleg csak ilyen alul-iskolázottak járnak?
Mitől fagyna meg? Attól, hogy pár millió kilométerrel többet utaznának a fénysugarak?
OMG! Hova csöppentem én?
"mégis hogyan gondolod ezt kivitelezni?"
Egy erre alkalmas üstökösre le kell tenni egy szondát, az üstököst pedig megvezérelni. Egyenesen neki a földnek.
Mondom én, hogy egy plankton nyomatja itt az egybites logikáját!
:-/
"Egy erre alkalmas üstökösre le kell tenni egy szondát, az üstököst pedig megvezérelni. Egyenesen neki a földnek."
Szuper ötlet. Ja, nem.
A negy Levin miért trágárkodik itt?
Az élet nagyon törékeny. Rengeteg tényező szerencsés együttállása kell ahhoz, hogy élhető legyen egy bolygó. 99,999999999% a valószínűsége, ha a naprendszerben nincs más rajtunk kívül. Mivel most a tudományban van, inkább 100%-ot írok.
Sem közelebb, sem távolabb nem lehetnénk. De még a Föld „imbolygása” sem mellékes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!