A mágneses mező anyag? (fizika)
A mágneses mező egy hatás, nem anyag.Nem tudod kézzel megfogni.Am ha kell a mágneses mező fogalma írd ki és megesem neked.Ja és szerintem ha a tudomány témába írod kaphatsz valami részletesebb választ is.
Szóval a válaszom.:Nem!
Válaszom megfelel?:D
meglesem*
a L betűm már nem annyira érzékeny mint régen...belement egy kis kakó :@
Ez valami nagyon új szemlélet lehet, de valóban pl. a wikipédián is hasonlókat olvashat az ember.
Mi még anno úgy tanultuk és persze vannak is rá kísérleti bizonyítékok is, hogy (durván leegyszerűsítve) az anyagnak kétféle megjelenési formája van:
- a nyugalmi tömeggel rendelkező anyag
- és a nyugalmi tömeggel nem rendelkező anyag
Ez utóbbit életem során nevezték már energiatérnek, nevezték mezőnek, nevezték erőtérnek.
Ide tartozik a mágneses mező is, ami pl egy töltött részecskét gyorsítani képes.
A nyugylmi tömeggel rendelkező anyag és a nyugalmi tömeggel nem rendelkező anyag közt az átmenet a nevezetes E=mc^2 képlet alapján valósul meg.
Summa summárum, a mágneses mező szerintem anyag.
A mágneses mező anyag, mert a tudatunkon kívül létező objektív valóság.
Ez Leninnek az anyagról szóló meghatározása. Attól, hogy a Szovjetunió megbukott, ő egy nagy filozófus volt és marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!