Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hajszárító mennyi áramot...

Arpi1969 kérdése:

Hajszárító mennyi áramot fogyaszt (forintban), ha éjjelente azzal melegítem magamat a Paplanom alatt 30 másodpercig?

Figyelt kérdés

2023. okt. 27. 17:39
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
80%

Akkor a fűtőtekercs nem túlhevülhet és megszakadhat. Akkor konkrétan kigyullad.

A hajszárító használata a paplan alatt "csak" annyira veszélyes, mint a hajszárító használata a vízzel teli fürdőkádban ülve.

2023. okt. 27. 22:52
 12/37 krwkco ***** válasza:
37%

"Akkor a fűtőtekercs nem túlhevülhet és megszakadhat. Akkor konkrétan kigyullad."

Mi gyullad ki? A szabadon álló és üzemszerűen vörösen izzó kanthal huzal? Elkezd önfentartó módon égni a FeCrAl ötvözet?

Nem ez lesz. Túlhevül, csökken a szilárdsága és megszakad. Az áram leáll és a hajszárítót ki kell dobni. Ennyi történik, ha a hajszárítóban a légáramlást megakadályozzák.

2023. okt. 27. 23:04
 13/37 anonim ***** válasza:
68%

"Túlhevül, csökken a szilárdsága és megszakad. Az áram leáll és a hajszárítót ki kell dobni. Ennyi történik, ha a hajszárítóban a légáramlást megakadályozzák."

Mindemellett a mérnökök már 30 éve is gondoltak a hülyegyerekekre is, és raktak bele bimetál kapcsolót.

AMikor több mint 30 éve 13 évesen okos módon kitaláltam, hogy befogom a hajszárítót, fél perc alatt leállt. Azt hittem most jól tönkretettem, aztán pár perc múlva amikor visszahűlt, be lehetett kapcsolni.

2023. okt. 27. 23:21
 14/37 anonim ***** válasza:
89%
Javaslom, hogy vegyel egy par 45-os meretu, vastag zoknit a boltban. Aztan vegyel 2x 2 literes uditot. Utobbit idd meg, aztan toltsd fel forro, de nem lobogo vizzel a palackokat, aztan huzd rajuk a ket zoknit (egyiket az egyikre, masikat a masikra), vegul dugd be a takaro ala 10-20 perccel azelott, hogy lefekudnel aludni. Meg reggelre is langyos lesz a viz a palackokban, nem beszelve arrol, hogy sokkal efektivebb es biztonsagosabb is, mint hajszaritoval bohockodni.
2023. okt. 27. 23:52
 15/37 anonim ***** válasza:
87%
14 de van erre gumitömlő is, a feleségem azzal alszik télen. Gyerekeknek lehet kapni még olyat is, amire plüssfigura van húzva. Igen,reggel még langyos szokott lenni.
2023. okt. 27. 23:59
 16/37 anonim ***** válasza:
35%

Mint már előttem írták, a 30 mp használat napi szinten nem nevezhető összegnek.

Csakhogy ezek után bátorkodni fogsz 2-3 percet vagy még többet használni. És még mindig nem az összeg a probléma.

Az esti alvás előtti hajszárítózás számomra Rendkívüli nyugtató érzést nyújtott. Nyugtató hangja volt, simogatott és kellemes melegséggel töltött el. Átadhatlan – mint minden más érzés is –, hogy milyen érzést váltott ki belőlem. No de én sem takaró nélkül használtam, hanem takaró alatt szerettem használni, úgy még jobb a légáramlat, még kellemesebb és még több hő marad bent. A lábamat felhúztam úgy, hogy a térdeim által üreg keletkezett a takaró alatt. Gondoltam, hogy nem lesz baj belőle, biztonságosnak láttam. A monoton hangja miatt lassanként alvó és félig alvó fázisba kezdtem kerülni. A simogató és a kellemes melegség érzése pedig szintén a nyugalom felé indított el. A térdeim lassanként leereszkedtek, mert az izmok ugye elernyednek, alvásban vagy az alvást megelőző percekben. Volt még, hogy telefonon ébresztőt is beállítottam. Csakhogy :) mindenki ismerheti azt az effektust, hogy na még 2 perc, na még 1 perc, na most már tényleg ez lesz az utolsó :) Ugye-ugye? Így nem csoda, hogy volt néhány alkalom, azok közül is egyre erősen emlékszem, amikor minden elővigyázatosság ellenére elaludtam. pffffff Amikor felébredtem, a hajszárító még ment, a térdeim pedig ugye nyugalmi helyzetben voltak, tehát a takaró "leereszkedett". Kár ugyan nem történt, de rendkívül meleg volt a hajszárító. Nem tudom, hogy leállt-e volna vagy kigyulladt-e volna...Deeee: nem játék. Az ember nem igen tudja irányítani magát / józan döntést hozni amikor igen erős nyugtató érzésben van része. (Emellett még a háton fekvés és a szem becsukás – ami ugye az alvásnak a része – további nyugalom faktorként vannak jelen.)

Tehát csak nagyon óvatosan! - Emlékezz! Én is óvatos voltam.....

Többször volt már olyan meleg a hajszárító, hogy megégett a bőrök. No, és akkor a nem természetes szövetek?

Hmmm! Most eszembe jutott valami: Volt egy hajszárítónk és úgy rémlik, hogy az apukám többször is azt mondta az évek alatt – én nem emlékeztem rá –, hogy az én használatom alatt deformálódott el a műanyag része.

Hát, szabad ezek után elgondolkodni, hogy ki, hogy, meddig, milyen szabályok mellett használja, és mit és mennyi időt tilt meg magának. Mindenkinek a saját felelőssége.

Tudom, a vízpalack, amit írtak, nem hoz azonnali eredményt. A hajszárító hatékonyabb. Meg a vékony alkat és mozgásszegény életmód miatt is lehet hidegérzete annyira, hogy a leghatékonyabb és legkézenfekvőbb megoldást a hajszárítóban leli az ember. Na, de azért okosan a használattal!

2023. okt. 28. 03:06
 17/37 anonim ***** válasza:
83%

Egyértelműen egy normális ágymelegítő (villanypárna) beszerzése lesz a megoldás!

Mondjuk én mindig kicsit merész műszaki megoldásnak tartottam a közvetlen hálózati tápellátást, de engedélyezett eszköz, tehát ha vigyázunk az épségére, akkor nem okoz balesetet.

2023. okt. 28. 06:52
 18/37 anonim ***** válasza:
0%
Az agymelegitokben es az elektromos takarokban nem 220 Volt van 15 Amperral, hanem csak kb mint a telefonodban. Ha nincs kutyad, macskad, vagy szbadon tartott nagyobb madarad, vagy egyeb, ragcsalni-kapirgalni kepes hazikedvenced, akkor nyugodtan hasznalhatod. Ezek tobbsege meg - kimelo programban - moshato is (legalabbis en evente 1x kimosom a gepben ezeket is, egyebkent meg a paplanhuzatban vannak)
2023. okt. 28. 07:08
 19/37 anonim ***** válasza:
37%

1. Régebben kizárólag közvetlen hálózati feszültségre működő ágymelegítőket árultak. Lehet, hogy ma már terjednek a transzformátorosak is. Nem ismerem a mostani felhozatalt, de a kereső elsőre csak transzformátor nélküli típusokat talál: [link]

2. Mindig csak a textilhuzatot mossuk, a szigetelt részt csak kézzel szabad lemosni úgy, hogy ne folyjon víz a belsejébe. Tényleg direktben 230 voltosak a fűtőszálak, ezért mosógépbe tilos beletenni az elektromos részt!

2023. okt. 28. 07:24
 20/37 anonim ***** válasza:
10%

"Az agymelegitokben es az elektromos takarokban nem 220 Volt van 15 Amperral, hanem csak kb mint a telefonodban."

Az akkor pont annyi meleget is adna, mint a telefonod. :D

És akkor a tieteket nem kell bedugni sehová? Feltaláltad az örökmozgót.

2023. okt. 28. 11:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!