Mitszólsz a szenegáli Fongoli szavanna majmjai utalhatnak arra, hogy őseink hogyan költöztek ki az erdőkből, vetették le bundájukat, és hogyan kezdtek egyenesen járni?
Ezek csimpánzok használnak lándzsát tüzet mozsarat benne törőt és barlangokba mennek lakni
El kellene olvasni a cikket (legalább fordítóval), rendben megnyílik...
Én pedig semmire nem gondoltam de a cikkben ott van, hogy a tudósok hogy gondolják.
Az Fongoli szavanna majmai érdekes viselkedést mutatnak, amelyek az emberi evolúció egyik lehetséges kulcsfontosságú pillanatát idézik fel. Az, hogy ezek a csimpánzok használnak lándzsákat, tüzet mozsarakat, és barlangokban élnek, érdekes megfigyelés lehet az emberi evolúcióval kapcsolatban. Ezek a viselkedési formák az intelligenciát és az eszközhasználatot hangsúlyozzák, amelyek az emberi elődeink fejlődését is jellemzik.
Az ember és a csimpánz közös őse azonban már egészen más körülmények között élt. Az evolúciós folyamat során az emberi elődeink elhagyták az erdőket, és a szavannán kezdték el életüket. Az ilyen körülmények között szükségessé vált az eszközhasználat és a tűz használata a túléléshez és a táplálkozáshoz. Az eszközhasználat és a tűz használata kulcsfontosságú tényezők voltak az emberi evolúció során, és hozzájárultak az emberi faj kialakulásához.
Ezek a majmok viselkedése utalhat arra, hogy az emberi elődeink hasonlóan használtak eszközöket és tüzet a túléléshez, amikor áttértek az erdőkből a szavannákra. Ez fontos pillanatot jelenthetett az evolúció során, amikor az emberi elődeink kezdtek kialakítani olyan tulajdonságokat, amelyek később az emberre jellemzővé váltak, például az eszközhasználat és a tűz használata.
Ez a felfedezés további kutatásokra és elemzésekre ösztönözheti a tudományos közösséget, hogy jobban megértsük az emberi evolúció folyamatát és annak kulcsfontosságú pillanatait.
Köszönöm a fordítást. Tulajdonképpen egy reklám kitakarta az oldalt, emiatt nem tudtam elolvasni.
Ami szerintem itt vakvágány, hogy az eszközhasználatra cuppantak rá. A lándzsa valójában egy kihegyezett bot, a tűz valójában csak egy eleve izzó parázs. Sokkal többet képzelnek bele és emiatt jutnak téves következtetésre. Az ember képes tüzet gyújtani, ami óriási különbség bármilyen állatfajjal szemben. Az óriási és áthatolhatatlan különbség az intelligencia. Ezzel csakis az ember rendelkezik. Lehet, hogy ugyanúgy másztak le a fákról és használtak eszközöket, de az embernek jóval magasabb szintű az intelligenciája. Ez gyorsabb és hatékonyabb alkalmazkodást jelent. Például ha egy majom mondjuk lándzsát használ, azt az ember eltanulja. Az ember a legtöbb, vagy legalábbis nagyon sok eszközhasználatot, és persze a vadászatot is más állatoktól tanulta. Erre csak az ember képes, egy majom nem igazán. A majom is tud tanulni persze, de az emberhez képest nagyon gyenge szinten. A majom agy másképp működik.
Én az emberré válást úgy tudom elképzelni, hogy eszközhasználat eleve volt valamilyen kezdetleges szinten. Létrejött egy törzs olyan egyedekből, aminek eleve magasabb volt az intelligenciája. Ez arra késztette őket, hogy mindent eltanuljanak más állatoktól. A tanulás folyamatosan motiválta az agyukat a fejlődésre.
És ugye itt a gond, mert a majmokban sose lesz olyan tudásvágy, hogy az agyuk fejlődjön. Ezért egyedi eset az ember megjelenése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!