Mit jelent a ‘látható feszültség’ fogalma a villamosságban?
A "látható feszültség" kifejezés a villamosságban nem egy általánosan elfogadott vagy használt fogalom. Az elektromos árammal kapcsolatos fogalmak és jelenségek általában a feszültség, az áramerősség, az ellenállás és az energiaváltozás körül forognak.
A feszültség egy olyan mennyiség, amely megmutatja az elektromos potenciálkülönbséget egy áramkörben vagy egy elektromos rendszerben. Általában a volt (V) mértékegységben mérik, és azt mutatja, hogy mennyi elektromos potenciálkülönbség van két pont között. A feszültség a "nyomás" vagy az "erő" a villamosáramú töltések mozgatásához az áramkörben.
A látható feszültség kifejezés talán specifikus kontextusban vagy egyedi helyzetben használható, de az elektromosságtan alapjainál nincs általános értelemben elfogadott definíciója. Ha konkrét példát vagy további információt tudnál megosztani a "látható feszültség" kifejezésről vagy a kapcsolódó kontextusról, szívesen segítek további magyarázattal.
"a Reuters tudósítása szerint látható feszültség van a hárompárti koalíciós kormányban"
Épeszű ember több információt ad, mivel úgyis az első kérdés az, hogy hol, miben, mivel kapcsolatban olvastad...
Új munkahelyre állásinterjú. (Atomerőmű)
170 kérdéses tesztre kell felkészülni. Villanyszerelő vagyok, de én sem tudom mit takar és nem is találtam konnrétat errôl a fogalomról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!