Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mit jelent a ‘látható feszülts...

Mit jelent a ‘látható feszültség’ fogalma a villamosságban?

Figyelt kérdés
2023. okt. 6. 11:50
 1/10 anonim ***** válasza:
20%

A "látható feszültség" kifejezés a villamosságban nem egy általánosan elfogadott vagy használt fogalom. Az elektromos árammal kapcsolatos fogalmak és jelenségek általában a feszültség, az áramerősség, az ellenállás és az energiaváltozás körül forognak.

A feszültség egy olyan mennyiség, amely megmutatja az elektromos potenciálkülönbséget egy áramkörben vagy egy elektromos rendszerben. Általában a volt (V) mértékegységben mérik, és azt mutatja, hogy mennyi elektromos potenciálkülönbség van két pont között. A feszültség a "nyomás" vagy az "erő" a villamosáramú töltések mozgatásához az áramkörben.

A látható feszültség kifejezés talán specifikus kontextusban vagy egyedi helyzetben használható, de az elektromosságtan alapjainál nincs általános értelemben elfogadott definíciója. Ha konkrét példát vagy további információt tudnál megosztani a "látható feszültség" kifejezésről vagy a kapcsolódó kontextusról, szívesen segítek további magyarázattal.

2023. okt. 6. 11:56
 2/10 anonim ***** válasza:
86%
Az elektromos feszültség nem látható, de tapintható.
2023. okt. 6. 14:18
 3/10 Kólauborkával ***** válasza:
100%
Nem szeretem a ChatGPT válaszait, de én sem tudok róla, hogy lenne ilyen fogalom villamosságtanban.
2023. okt. 6. 14:28
 4/10 anonim ***** válasza:
83%
A feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs feszültség. Csak más a fogása.
2023. okt. 6. 14:30
 5/10 anonim ***** válasza:
51%

"a Reuters tudósítása szerint látható feszültség van a hárompárti koalíciós kormányban"

Épeszű ember több információt ad, mivel úgyis az első kérdés az, hogy hol, miben, mivel kapcsolatban olvastad...

2023. okt. 6. 17:12
 6/10 A kérdező kommentje:

Új munkahelyre állásinterjú. (Atomerőmű)

170 kérdéses tesztre kell felkészülni. Villanyszerelő vagyok, de én sem tudom mit takar és nem is találtam konnrétat errôl a fogalomról.

2023. okt. 7. 07:28
 7/10 anonim ***** válasza:
Na, így, hogy a körülményeket ismerjük, mindjárt más. Így se tudjuk. :) De legalább az biztos, hogy az MSZ 1585-ben nincs ilyen fogalom.
2023. okt. 7. 07:57
 8/10 Kólauborkával ***** válasza:
50%
Lehet pont ez a válasz, hogy ilyen fogalom nincs, mérhető feszültség az van.
2023. okt. 7. 08:18
 9/10 anonim ***** válasza:
Lehetne okoskodni, hogy az a látható feszültség, amikor látom, hogy van feszültség (jelzőlámpa, voltmérő, berregő motor...). Ha szó szerint tesztkérdésről van szó, akkor lehet, hogy egyszerű kiválasztani a helyes választ.
2023. okt. 7. 08:54
 10/10 anonim ***** válasza:
60%
Fázisceruza? :D
2023. okt. 7. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!