A fukushimai sugárszennyezett hűtővíz tengerbe engedése miatt három-négy évtized múlva a só megfizethetetlenül drága lesz?
De mondjuk nem is értem, mert egyben az egyik legdrágább és legkeresettebb üzemanyag is egyben.
Miért nem vonják ki a hűtővízből? Miközben a normál vízből, amiben sokkal kevesebb van, kivonják.
Igaz, de a trícium akkor is nagyon értékes anyag. Tehát, ha ott van, miért nem vonják ki?
Semmivel se nehezebb kivonni, mint a deutériumot.
Kérdező, olvasd el, amit most ide betettél.
Ebben pont az ellenkezője van annak, amitől félsz.
Kicsit nem értem a kérdést...
Amit étel sózására használsz só, az nem 100%-asn a tengerből származik. A meglévő sóbányákra kötve hiszem, hogy bármilyen hatással lenne a tengervíz ami összetétele.
A másik: tegyük fel a tengerből akarsz konyhasót előállítani bepárlással. A tríciumos víz, szerinted nem fog ugyanúgy elpárologni, mint a normál? Vagy nem értem, szerinted hogy épül be a trícium a nátrium-klorid kristályokba...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!