Miért nem tudok pákával forrasztani?
A higany mérgező fém, amit ma már tilos a professzionális szférán kívül használni, de elektromos kötésekhez sose használták, mert arra az teljesen alkalmatlan.
Forrasztani pedig azért nem sikerül, mert nem sajátítottad el hozzá a szükséges szaktudást. Ha megtanulod, hogy hogyan kell csinálni, akkor minden úgy fog sikerülni, ahogy az a professzionális szférában elvárt.
A YouTube-n találsz oktatóvideókat a témában!
Sok múlik azon hogy milyen anyagból van amit akarsz forrasztani, a szerszám és az ón is számít
Kicsit néz utánna olvass utánna ha nem megy akkor keres a közelbrn valamilyen szervizt ahol valószínüleg forrasztanak pld tv szerviz
Először is fel a fejjel! Senki nem született még pákával a kezében, perfekt forrasztási képességgel. Mosolygok a régi önmagamon mikor 7 - 8 évesen deszkába vert acélszegekhez próbáltam alkatrészeket forrasztani. (XD)
Gyári elektromosgitáron csatlakozók vannak, nincs mit forrasztani. Föltételezem, hogy házikészítésű, vagy átalakított akusztikus gitárról van szó. Gyakori hiba, hogy a hangszedő tekercs végeit nem pucolják meg.
Ha akarod, leírom hogyan kell, és azt is hogyan készíthetsz forrasztáshoz gyantás fluxot.
Már megint én vagyok #7.
Nem tudom, hogyan értelmezzem: " Összeüti a kezem a forrasztó!!!! "
Talán így: Összesüti a kezem ....?
Talán a páka nyelének nem elég jó a hőszigetelése. Tekerj rá rongy-csíkot, vékony kenderspárgát, vagy Leukoplastot, és rögzítsd megbízhatóan!
Azt nem is föltételezem, hogy rosszul fogod a pákát.
Bár erre is van példa a világhálón. Egy elektronikai cég reklámfotóján egy csinos hölgy munkát imitál, középen, a fémes részen fog egy hideg pákát. Ha be lenne kapcsolva, lenne visítás. (XD)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!