Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért nem tudok pákával...

Miért nem tudok pákával forrasztani?

Figyelt kérdés
Nem lehet a zsinórt könnyen forrasztani gitárhoz. Miért nem használunk amalgámozast hiánnyal, forrasztás helyett? Összeüti a kezem a forrasztó!!!!

2023. aug. 20. 09:44
 1/8 A kérdező kommentje:
Hol kapok hiányt hogy összeragasszam a fémeket? A higany állítólag oldja a fémeket.
2023. aug. 20. 09:45
 2/8 anonim ***** válasza:
90%

A higany mérgező fém, amit ma már tilos a professzionális szférán kívül használni, de elektromos kötésekhez sose használták, mert arra az teljesen alkalmatlan.

Forrasztani pedig azért nem sikerül, mert nem sajátítottad el hozzá a szükséges szaktudást. Ha megtanulod, hogy hogyan kell csinálni, akkor minden úgy fog sikerülni, ahogy az a professzionális szférában elvárt.

A YouTube-n találsz oktatóvideókat a témában!

2023. aug. 20. 09:54
 3/8 Gugu Gabor ***** válasza:
90%

Sok múlik azon hogy milyen anyagból van amit akarsz forrasztani, a szerszám és az ón is számít

Kicsit néz utánna olvass utánna ha nem megy akkor keres a közelbrn valamilyen szervizt ahol valószínüleg forrasztanak pld tv szerviz

2023. aug. 20. 12:06
 4/8 anonim ***** válasza:
64%
Zsinórt tényleg nem lehet forrasztani, hiszen az kenderből van, nem rézből.
2023. aug. 20. 15:17
 5/8 anonim ***** válasza:
83%
Gitárhoz nem igazán értek, viszont fémeket gyakran szoktam forrasztani! Arra kell ügyelni, hogy megfelelően legyen zsírtalanítva, tehát fémtisztának kell lenni az összeförrasztani kívánt fém felületeknek. Van egyébként forrasztó krém is TS570. Nagyban megkönnyíti, hogy a forrasztóón a teljes bekent felületen elterüljön. De az is nagyon fontos, hogy tiszta és jó forró legyen a forrasztó páka hegye is, mert ha nem elég meleg, nem lesz jó minőségű a forrasztás!
2023. aug. 20. 18:10
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
milyen zsínort akarsz a gitárhoz forrasztani?
2023. aug. 20. 19:45
 7/8 anonim ***** válasza:
76%

Először is fel a fejjel! Senki nem született még pákával a kezében, perfekt forrasztási képességgel. Mosolygok a régi önmagamon mikor 7 - 8 évesen deszkába vert acélszegekhez próbáltam alkatrészeket forrasztani. (XD)

Gyári elektromosgitáron csatlakozók vannak, nincs mit forrasztani. Föltételezem, hogy házikészítésű, vagy átalakított akusztikus gitárról van szó. Gyakori hiba, hogy a hangszedő tekercs végeit nem pucolják meg.

Ha akarod, leírom hogyan kell, és azt is hogyan készíthetsz forrasztáshoz gyantás fluxot.

2023. aug. 22. 11:41
 8/8 anonim ***** válasza:

Már megint én vagyok #7.

Nem tudom, hogyan értelmezzem: " Összeüti a kezem a forrasztó!!!! "

Talán így: Összesüti a kezem ....?

Talán a páka nyelének nem elég jó a hőszigetelése. Tekerj rá rongy-csíkot, vékony kenderspárgát, vagy Leukoplastot, és rögzítsd megbízhatóan!

Azt nem is föltételezem, hogy rosszul fogod a pákát.

Bár erre is van példa a világhálón. Egy elektronikai cég reklámfotóján egy csinos hölgy munkát imitál, középen, a fémes részen fog egy hideg pákát. Ha be lenne kapcsolva, lenne visítás. (XD)

2023. szept. 15. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!