Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A szemétszedés környezetszenny...

A szemétszedés környezetszennyező?

Figyelt kérdés
Szemeteszsák kel hozzá, jobb esetben kesztyű is, utána egy csomó vizet el kell használni kézmosásra, és a szemetet kezelni kell. Ezenkívül a szemét kisemlősöknek is otthona sokszor, nem beszélve a bogarakról.
2023. aug. 18. 16:41
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

#20 Oké, de senki sem vesz fel vegyvédelmi ruhát egyetlen chipszes zacskóért. Ha így lenne, akkor lenne értelme annak, amit mondasz, de ilyen nem létezik. Aki ezt írta, az is pontosan azt mondta amúgy, hogy ha már felveszed a vegyvédelmit, akkor ne csak egy chipszes zacskót szedj fel, hanem maradj még pár órát szedegetni. És ha maradsz pár órát, akkor már megérte. Nyilvánvalóan.

Nem kell határt megadni, mert felesleges. Ha én kimegyek egy zacskóval és egy csipesszel a folyópartra, 5 másodperc alatt összeszedek egy nejlon zacskót, két sörösdobozt és egy mekdonálcos poharat, máris megérte. De nem 5 másodpercet leszek ott, hanem fél órát, vagy kettőt. Ha ott vagyok 2 órán át, akkor minek számolgassak 5 másodperceket? Kit érdekel a határ, ha 100000% hogy átlépem azt? Minek foglalkozzak vele, ha 100000% hogy megéri?

Megéri és kész. Nyilvánvalóan.

2023. aug. 19. 15:19
 22/23 A kérdező kommentje:
És ez a két sörösdoboz, egy mekdonálcos pohár, és egy zacskó a kézmosásodat és az utazásodat is fedezi?
2023. aug. 19. 15:23
 23/23 anonim ***** válasza:

Kérdező! A vizet nem elhasználjuk, hanem használjuk, ami visszakerül a tengerekbe, óceánokba és majd ismét elpárolog és ismét ott lesz a csapokban.

Zacskó és zacskó között is van különbség. De a zacskók sem isznak vizet. Tehát az előállításukhoz nem x liter víz szükséges. Hanem az a víz visszakerül a körforgásba.

AZ EGY MÁSIK DOLOG, hogy a zacskó előállításakor és a kézmosáskor a környezet számára káros anyagokat használnak a legtöbben. De az, hogy én kezet mosok (természetesen 100%-osan lebomló anyaggal vagy akár 1 órát zuhanyozok - nem zuhanyzok ennyit, de tegyük fel), azzal 0,00 liter vizet használtam el (és a környezetet sem szennyeztem, mert 100%-osan lebomló összetételű anyagot használtam) - mivelhogy maradéktalanul visszakerül a természet körforgásába.

Kétlem - és most kérlek aktiváld a képzelőerdődet! -, hogyha kertes házban laknál (lehet, hogy ott laksz) és valahogyan odakerülne a kertes házad közvetlen közelébe jóóó sok szemét össze-vissza heverve jó nagy területen eloszolva, akkor azon gondolkoznál, hogy össze szedjem vagy ne? Hány liter víz, co2 stb. fogja bánni. Vagy közben mikor a nagyját összeszedted, akkor azt mondanád, hogy azokat már nem szedem össze, mert...

A látvány...meg, hogy ott a szemét (természetes mérgekszagok (penész) és mesterséges méregszagok) bűzölög...

2023. aug. 19. 16:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!