Miért esik olyan sokat Angliában az eső?
Azért ott több eső hullik mint nálunk. És mint írták, ott az óceán és sok a vízpára.
Országok listája átlagos évi csapadékmennyiség szerint - wiki
Magyarország 589 mm/év
Egyesült Királyság 1220 mm/év
.........
OMSZ:
"Magyarország csapadék viszonyai
Az 1991-2020-es időszak átlagában Magyarországon az évi átlagos csapadék 500-800 mm, de tájaink között jelentős eltérések vannak az évi összegben."
.........
Climate of the United Kingdom - wiki
- Anglia átlagos csapadékmennyiség 869,59 mm
- Észak-Írország átlagos csapadékmennyiség 1157,09 mm
- Skócia átlagos csapadékmennyiség 1573,64 mm
- Wales átlagos csapadékmennyiség 1464,65 mm
Átlagra számolva: 1266 mm
.........
utazom.com
London időjárása
"A különbség abban rejlik, hogy amíg itthon egy-másfél óra alatt esik le ugyanaz a mennyiség (mintha dézsából öntenék), Londonban akár egész nap „elszemetelhet” az eső."
ZME Science
"Évente átlagosan 156,2 napon esik az eső (London)"
Vagyis minden második napon esik az eső Londonban. (365/156 = 2,3 naponta).
A kérdező Angliát kérdezte, nem az UK-t. Anglia =/= UK.
Angliában valóban nem esik jelentősen több csapadék, mint Magyarországon.
A köznyelvben Anglia vagy általában az Egyesült Királyságot szokta jelenteni. Bár tényleg téves és volt már szó itt is erről. Ez még nemzetközileg is ismert egyszerűsített nyelvi fordulat. :) Szerintem lehet, hogy a kérdező UK-re értette, de tényleg nem tudhatjuk és jól jöhet a pontosítás. :)
Anglia szó jelentése
Anglia (főnév)
1. Nagy-Britannia legnagyobb területű része, Skóciától délre.
Anglia, Skócia, Wales és Észak-Írország együttesen alkotja az Egyesült Királyságot. Angliában sok szép ősi kastély van.
2. Az Egyesült Királyság másik neve.
Angliában dolgozik már három éve. Angliában lesz a 2012-es nyári olimpia. Anglia fővárosa London.
...
englishclub.com
England
"Az emberek gyakran hivatkoznak Angliára amikor az Egyesült Királyságra gondolnak."
English
"Akárcsak Angliánál, az emberek gyakran használják az angol kifejezést, amikor valójában britekre gondolnak."
Érdekességnek a témához a wiki linkről.
1. ------- Colombia ............3,240 mm/év
51. ----- Thailand ..............1,622 mm/év (ha már említettétek)
74. ----- United Kingdom ...1,220 mm/év
135. --- Hungary ...............589 mm/év
166. --- Iraq ......................216 mm/év
182. --- Egypt ...................18 mm/év
"A köznyelvben Anglia vagy általában az Egyesült Királyságot szokta jelenteni. "
Anglia az Anglia, az UK meg az UK. Elég jelentős különbség van a kettő között, kábé 3 országnyi. Jó lenne, ha ezt végre a köznyelv is megtanulná, elvégre nem két hete egyesültek.
(De lehet, hogy tényleg csak nekem a heppem, hogy szeretem annak hívni a dolgokat, amik valójában. Ez esetben elnézést kérek az akadékoskodásért.)
Hát valóban ... úgyhogy csak említettem :) Szerintem az angol nyelv elsődlegessége és Anglia ismertebbsége miatt lehet.
Az Egyesült Királyság tagállamai:
Anglia, Észak-Írország, Skócia, Wales.
És bár a hivatalos nyelvben mindegyikben ott az angol, de Anglián kívül mindháromnak van saját hivatalos nyelve is.
Anglia - Hivatalos nyelv: angol
Észak-Írország - Hivatalos nyelv: angol, ír
Skócia - Hivatalos nyelv: angol, skót gael, scots
Wales - Hivatalos nyelv: angol, walesi
Az Egyesült Királyságnál meg nem igazán az jut eszünkbe, hogy ott beszélnek gael vagy walesi nyelven, hanem angolul. Meg Angliáról a történelem és más téren is többet hallunk... valami ilyenek vannak szerintem a hátterében.
Amúgy meg aha :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!