Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért esik olyan sokat Angliáb...

Miért esik olyan sokat Angliában az eső?

Figyelt kérdés
Nem jártam ott, de hallottam, hogy ott az időjárás esős. Mi okozza a sok csapadékot?
2023. aug. 8. 12:30
1 2
 11/16 TappancsMancs ***** válasza:

Azért ott több eső hullik mint nálunk. És mint írták, ott az óceán és sok a vízpára.

Országok listája átlagos évi csapadékmennyiség szerint - wiki

Magyarország 589 mm/év

Egyesült Királyság 1220 mm/év

[link]

.........

OMSZ:

"Magyarország csapadék viszonyai

Az 1991-2020-es időszak átlagában Magyarországon az évi átlagos csapadék 500-800 mm, de tájaink között jelentős eltérések vannak az évi összegben."

[link]

.........

Climate of the United Kingdom - wiki

- Anglia átlagos csapadékmennyiség 869,59 mm

- Észak-Írország átlagos csapadékmennyiség 1157,09 mm

- Skócia átlagos csapadékmennyiség 1573,64 mm

- Wales átlagos csapadékmennyiség 1464,65 mm

Átlagra számolva: 1266 mm

[link]

.........

utazom.com

London időjárása

"A különbség abban rejlik, hogy amíg itthon egy-másfél óra alatt esik le ugyanaz a mennyiség (mintha dézsából öntenék), Londonban akár egész nap „elszemetelhet” az eső."

[link]

ZME Science

"Évente átlagosan 156,2 napon esik az eső (London)"

Vagyis minden második napon esik az eső Londonban. (365/156 = 2,3 naponta).

[link]

2023. aug. 8. 16:19
 12/16 anonim ***** válasza:
71%

A kérdező Angliát kérdezte, nem az UK-t. Anglia =/= UK.

Angliában valóban nem esik jelentősen több csapadék, mint Magyarországon.

2023. aug. 8. 16:26
 13/16 TappancsMancs ***** válasza:

A köznyelvben Anglia vagy általában az Egyesült Királyságot szokta jelenteni. Bár tényleg téves és volt már szó itt is erről. Ez még nemzetközileg is ismert egyszerűsített nyelvi fordulat. :) Szerintem lehet, hogy a kérdező UK-re értette, de tényleg nem tudhatjuk és jól jöhet a pontosítás. :)

Anglia szó jelentése

Anglia (főnév)

1. Nagy-Britannia legnagyobb területű része, Skóciától délre.

Anglia, Skócia, Wales és Észak-Írország együttesen alkotja az Egyesült Királyságot. Angliában sok szép ősi kastély van.

2. Az Egyesült Királyság másik neve.

Angliában dolgozik már három éve. Angliában lesz a 2012-es nyári olimpia. Anglia fővárosa London.

[link]

...

englishclub.com

England

"Az emberek gyakran hivatkoznak Angliára amikor az Egyesült Királyságra gondolnak."

English

"Akárcsak Angliánál, az emberek gyakran használják az angol kifejezést, amikor valójában britekre gondolnak."

[link]

2023. aug. 8. 17:09
 14/16 TappancsMancs ***** válasza:

Érdekességnek a témához a wiki linkről.

1. ------- Colombia ............3,240 mm/év

51. ----- Thailand ..............1,622 mm/év (ha már említettétek)

74. ----- United Kingdom ...1,220 mm/év

135. --- Hungary ...............589 mm/év

166. --- Iraq ......................216 mm/év

182. --- Egypt ...................18 mm/év

2023. aug. 8. 17:18
 15/16 anonim ***** válasza:
72%

"A köznyelvben Anglia vagy általában az Egyesült Királyságot szokta jelenteni. "

Anglia az Anglia, az UK meg az UK. Elég jelentős különbség van a kettő között, kábé 3 országnyi. Jó lenne, ha ezt végre a köznyelv is megtanulná, elvégre nem két hete egyesültek.

(De lehet, hogy tényleg csak nekem a heppem, hogy szeretem annak hívni a dolgokat, amik valójában. Ez esetben elnézést kérek az akadékoskodásért.)

2023. aug. 8. 18:21
 16/16 TappancsMancs ***** válasza:

Hát valóban ... úgyhogy csak említettem :) Szerintem az angol nyelv elsődlegessége és Anglia ismertebbsége miatt lehet.

Az Egyesült Királyság tagállamai:

Anglia, Észak-Írország, Skócia, Wales.

És bár a hivatalos nyelvben mindegyikben ott az angol, de Anglián kívül mindháromnak van saját hivatalos nyelve is.

Anglia - Hivatalos nyelv: angol

Észak-Írország - Hivatalos nyelv: angol, ír

Skócia - Hivatalos nyelv: angol, skót gael, scots

Wales - Hivatalos nyelv: angol, walesi

Az Egyesült Királyságnál meg nem igazán az jut eszünkbe, hogy ott beszélnek gael vagy walesi nyelven, hanem angolul. Meg Angliáról a történelem és más téren is többet hallunk... valami ilyenek vannak szerintem a hátterében.

Amúgy meg aha :)

2023. aug. 8. 18:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!