Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha elméletben a Föld forgása...

Ha elméletben a Föld forgása megállna hirtelen (nem folyamatosan lassulva) akkor mekkora katasztrófával járna? Értem ezalatt pl a tehetetlenség miatt medréből kilépő óceánokat, nagy épületeket, fákat.

Figyelt kérdés
2010. okt. 15. 07:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem durva földrengések is lennének, de tényleg ez a legnagyobb kérdés hogy pontosan mi állna meg a földön. Ha az egész földgolyó megállna, akkor végülis azonnali károk nem történnének.

Lehetne olyan oka, hogy hirtelen egy hatalmas kéz megfogná a földet, 5 ponton, pl. Ekkor tuti lennének földrengések.

plussz, ha jól láttam wikipedián, 465,11 m/s a forgási sebesség, szóval ha a föld megállna, ekkora erővel lendülnénk tovább.

A gravitáció is szerintem jelentős mértékben megnőne, mert nem lenne centrifugális erő ami csökkenti a gravitáció hatását.

A hold szerintem nem szakadna el tőlünk, a föld forgása nem hiszem hogy befolyásolja a hold keringését. (Mert azt írtad csak a forgás állna le, a keringés a nap körül nem.)

2010. okt. 15. 17:56
 12/14 anonim ***** válasza:
Nem lenne többé sör
2010. okt. 16. 22:00
 13/14 valaki234 ***** válasza:

Gyorsíts fel valamit hangsebesség fölé, majd ütközz vele egy beton falba.

Na az lenne.

2011. febr. 25. 22:02
 14/14 AndRU válasza:
hát ja. megálna minden de ink. az elöző válaszadónak adok igazat.
2012. szept. 27. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!