Ha elméletben a Föld forgása megállna hirtelen (nem folyamatosan lassulva) akkor mekkora katasztrófával járna? Értem ezalatt pl a tehetetlenség miatt medréből kilépő óceánokat, nagy épületeket, fákat.
Szerintem durva földrengések is lennének, de tényleg ez a legnagyobb kérdés hogy pontosan mi állna meg a földön. Ha az egész földgolyó megállna, akkor végülis azonnali károk nem történnének.
Lehetne olyan oka, hogy hirtelen egy hatalmas kéz megfogná a földet, 5 ponton, pl. Ekkor tuti lennének földrengések.
plussz, ha jól láttam wikipedián, 465,11 m/s a forgási sebesség, szóval ha a föld megállna, ekkora erővel lendülnénk tovább.
A gravitáció is szerintem jelentős mértékben megnőne, mert nem lenne centrifugális erő ami csökkenti a gravitáció hatását.
A hold szerintem nem szakadna el tőlünk, a föld forgása nem hiszem hogy befolyásolja a hold keringését. (Mert azt írtad csak a forgás állna le, a keringés a nap körül nem.)
Gyorsíts fel valamit hangsebesség fölé, majd ütközz vele egy beton falba.
Na az lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!