Milyen ízű a bór?
Figyelt kérdés
Vettem bontottan egy üvegcse Bór-X-et, és gyanúsan édes. Tényleg édes a bór?2023. júl. 15. 22:46
1/7 anonim válasza:
A fémes bór ízét nem tudom megmondani, de voltam egy magfizikai laborban, ahol olyan jellegzetes édeskés illatot éreztem, mint amilyen az ismeretlen összetételű forrasztófolyadékomnak volt otthon. Megkérdeztem az ott dolgozó szakembert és az azt mondta, hogy valószínűleg a neutronelnyelő árnyékolás bórtartalma okozza az általam említett jellegzetes szagot.
2/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, akkor tényleg bórt kaphattam :)))
2023. júl. 16. 01:08
3/7 anonim válasza:
Attól függ hány puttonyos, vagy hogy édes vagy száraz. Sok féle van, de alapvetően alkohol izű.
4/7 anonim válasza:
Mi az a Bór-X?
Maga az elemi bór nyilván ízetlen, mert nem oldódik sem vízben, sem lipidekben.
5/7 A kérdező kommentje:
Négyes, nátrium-tetraborát-dekahidrát.
2023. júl. 21. 14:22
6/7 anonim válasza:
Kérdező - tegnap megkóstoltam a házilabor-készleteim közt tárolt nátrium-tetraborát-dekahidrátot (bóraxnak is hívják), és nagyon hasonló neutrális íze volt, mint a szódabikarbónának. Az egyes válaszomban említett édeskés szag valószínűleg a bórsavtól (H3BO3) származik, de ezt most nem áll módomban ellenőrizni.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszónöm szépen, hatos!
Furák ezek az ízértmzékelések, pl. a cinkhiány àllítólag érzékelhwtő úfy h cink-szulfátot aszádba veszel.
2023. júl. 28. 20:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!