Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Milyen rovar lehet ez?

Milyen rovar lehet ez?

Figyelt kérdés
Reggel kinéztem az ablakon, és a virágok körül repkedett egy 3-4cmes, leginkább egy pici kolibrire emlékeztető rovar.Szürkés, és vörös a szárnya. A szívócsövét ha nem használta, akkor spirál alakúra összegömbölyítette... Mi lehet ez??
2010. okt. 13. 10:42
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Valamilyen szender lehetett, a legvalószínűbb talán a kacsafarkú szender.

[link]

2010. okt. 13. 10:57
 2/6 A kérdező kommentje:

Ez volt!

Köszönöm!

2010. okt. 13. 10:59
 3/6 anonim ***** válasza:
76%
Rengetegszer felteszik ezt a kérdést az állatos egyebes kérdések közt. Kacsafarkú szender, az az egyetlen lepke, ami így hasonlít a kolibrire. Azaz nem száll le táplálkozás közben.
2010. okt. 13. 12:38
 4/6 anonim ***** válasza:
Egyetlen szender se száll le táplálkozás közben és van rengeteg fajta nem csak kacsafarkú!
2010. okt. 13. 13:23
 5/6 anonim ***** válasza:

Oks, ennyire nem vagyok "lepkész". :D

De azt szerintem belátod, hogy ezt látják a legtöbben, és mindig ezt kérdezik... :D

Akkor lehet, hogy ez azért van, mert ez az egy, ami nappal is bemegy a kertbe?

2010. okt. 13. 13:37
 6/6 anonim ***** válasza:
Én pld kacsafarkút kevesebbt láttam a kertemben mint más fajtát. Csak ha nagyon megéhezett akkor jön elő szürkület elött mivel a gyors szárnycsapás miatt nagyon nagy az enrgiafogyasztása és nyáron még a nappali meleg is hozzájárul ehhez.
2010. okt. 13. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!