A széklet mibol lesz?
De.
Benne van még az emésztőnedvek maradványa is.
Az előzőek jól írták, én már csak idetrollkodok:
Megettem egy fél tölgyfát, mire kijött, szék lett XD
Ha valaki böjtöl, akkor sem az van, hogy hetekig abszolút semmit nem eszik. Nyilván kevesebb lesz az ürüléke és ritkábban is üríti.
Én pl mostanában elég keveset eszek. Emiatt 3-4 naponta jön ki belőlem egy-két kisebb bogyó. Régebben amikor sokat zabáltam, akkor meg volt hogy napi kétszer is hatalmas hurkákat nyomtam. Az anyagmegmaradás itt is érvényes. A távozó anyag mennyisége arányos lesz azzal, amit beviszel.
Még ide kívánkozik, hogy a táplálék megemésztett összetevőiből, ami nem szívódik fel, az szintén továbbjut. Ezt bélbaktériumok felhasználhatják, továbbá nekik szintén vannak anyagcseretermékeik is.
Illetve az emésztőnedveket is átalakíthatja egy későbbi emésztőnedv, vagy a baktériumok is. A széklet barna színét pl. jobbára az epével távozó bilirubin lebontásával keletkező szterkobilin adja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!