Az ősrobbanás előtt honnan került oda az, ami felrobbant?
Tudom nem tudjuk, csak elmélkedhetnénk kicsit ezen. Tehát úgy tanuljuk a világegyetemünket az ősrobbanás hozta létre, de (ha el is fogadjuk ezt) nyílván a világegyetem energiája előtte is megvolt csak esetleg más formában, mert az energia nem vész el csak átalakul, illetve energia nem keletkezik a semmiből.
Most nem az a kérdés volt-e ősrobbanás és ha igen mi volt utána, hanem hogy előtte honnan volt az az energia ami adott törvényszerűségek alapján működik jelenleg(vagy akár mindig is)
Ha a törvényszerűségeket vesszük, az energia nem teremtett dolog, vagy nem lett a semmiből, hanem mindig is volt, vagyis időtől független örök létező, így a kérdés értelmetlen hogy honnan lett, mégis akinek van kedve, vagy van erre megérzése hogy, hogyan lehetséges ilyesmi, hogy csak úgy létezzen, azt szívesen venném.
"De a jelenben viszont nem szerezhettél információt a budi létéről... szóval hogyan van mégis a fejedben információ róla?"
Minden információt a jelenben szerzel. Pl. Most is információt szerzel, ez is jelen, és emléked is mindig jelen van róla. Az jelen vagy tudatában levés olyan mint egy lehetőségtér, abban bukkan fel minden tapasztalat.
Eleinte nem akartam válaszolni, de azt hiszem, annyit azért megérdemel a dolog a tisztesség kedvéért, hogy legalább azt leírjam, miért nem válaszolok.
- Értelmetlen a vita/eszmecsere. Én, ahogy írtam, értem, mire gondolsz, és értelemszerű az egész háttérgondolata, de elvetettem ezt a világképet. Épp ezek miatt annyira nem érdekes és izgalmas témakör számomra. Pár kérdés esetleg érdekelt volna vele kapcsolatban egy szintig, ezeket fel is tettem, egyre-kettőre kaptam valamilyen választ, de a többségére, főleg az érdekesebbekre nem. Lsd #129.
- Téged sem igazán érdekel a dolog, hisz akkor megpróbáltál volna belegondolni és reagálni az általam leírtak meg nem válaszolt nagyobbik részébe is. Nem baj, ha nem értesz egyet, kicsit sem, de az nem jó, ha feleslegesen írogatok.
- És ezeken felül többszöri említésemre, többszöri direkt rákérdezésemre sem válaszoltál arra semmit, hogy szeretnél-e még egyáltalán foglalkozni az eredeti témával, azzal ami a kérdesben eredetileg ki van írva. Én alapvetően arra szerettem volna válaszolni, illetve meg is tettem, de semmiféle érdemi reakció nem jött rá, illetve úgy tűnik, nem is fog jönni és már egyáltalán nem érdekel a téma. Mivel én eleve amiatt szóltam hozzá, okafogyottá vált az ittlétem a továbbiakban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!