Az ősrobbanás után miért nem lett a világegyetemből egy fekete lyuk?
Figyelt kérdés
2023. ápr. 24. 17:21
1/11 anonim válasza:
Mert a kezdeti felfúvódáskor a véletlenszerű kvantumfluktuációk egyes területekre tömeggel rendelkező részecskéket teremtettek, amik magukhoz vonzották az első hidrogén, hélium atomokat. Ahogy nőtt ezen pontok tömege, úgy gyűlt köréjük mégtöbb anyag. Később ezekből lettek a galaxisok.
2/11 anonim válasza:
Ahogy egy ismert tudós mondta: ürülékből leszünk és azzá válunk. Létünk az ürülék szolgálatában áll. Nem tudom miről jutott ez eszenbe.
5/11 anonim válasza:
Nem tudjuk.
Ehhez jobban kéne ismerni a fekete lyukak belső világát.
6/11 anonim válasza:
Elvesztettem Occam borotvájáját, ezért feltehetem a kérdést:
Honnan tudod, hogy egy szuper világegyetemben a mi világunk nem egy feketelyuk?
7/11 A kérdező kommentje:
Aminek a szökési sebessége a fénysebesség?☺
2023. ápr. 24. 19:50
8/11 anonim válasza:
csak fénysebességnél nagyobb lehet a szökési sebesség hiszen nem jutunk ki a rendszerből
9/11 anonim válasza:
Téves a kiindulási pont: a fekete lyuk egy gravitációs kollapszus révén létrejövő objektum. Oké. De a feketelyuk nem a tér sajátja, az anyag sajátja. Az ősrobbanás során a tér tágult, ezért nem is volt szó gravitációs kollapszusról. Tehát itt két fogalmat különíts el magadban: nem mindegy, hogy valami az anyag tulajdonsága vagy a tér tulajdonsága.
10/11 Psycho válasza:
Túl homogén volt ahhoz, hogy fekete lyukká roskadjon össze.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!