A kerdés fiktív! Olyan ételből, amibe benzint öntöttek, mennyi idő, amíg elpárolog a benzin?
A kérdés tudomanyos alapú!
Száraz ételből mennyi idő alatt ürül ki a benzin?
Ilyenkor a benzin magától elpárolog? Teljesen kiürül az ételből? Mérgező hatás sem marad utána? Sima folyadékból, levesből is ki tud ürülni? Ezt hogy csinálja?
Gyakorlatilag átpárolog?
Tömény alkohol is képes ilyenre?
Semennyi.
Nem víz, ami jó esetben elpárolog.
Vegyi anyag.
Ne egyél benzines töltött káposztát!
A vörösboros marhaperkeltben is benne marad.
Ne egyél rumos meggyes bonbont vezetés előtt, de rumos teát sem, és lehetőleg lángoló palacsintát sem.
"Úgy tudom, hogy aki benzint iszik, abból elég hamar kiürül,"
Rosszul tudod aki benzint iszik és nem kezelik elpatkol.
Másrészt a benzinnek sem minden része illékony bőven tartalmaz nem illékony vegyületeket, aromásakat és az adalékanyagai között bizony vannak más veszélyes vegyületek is.
A tiszta sebbenzin bizonyos ételekből emelt hőmérsékleten kihajtható. Kis mennyiségben az alifás vegyületekből álló tisztítóbenzin nem túl mérgező, csak enyhe rosszullétet okoz, ezért az éhhalál küszöbén az ilyen étel fogyasztható.
Az autóbenzinben viszont rákkeltő aromás vegyületek, oktánszám növelők és korróziógátlók is vannak. Ráadásul direkt büdösítőt is raknak bele tűzvédelmi megfontolásból. (A tiszta benzinnek alig van szaga.) Ezért az autóbenzin teljesen tönkreteszi az ételt.
1: a benzin egy illékony anyag, szobahőmérsékleten jobban párolog, mint a víz.
Ha kémiailag tiszta benzint öntenénk egy zsírosabb ételre, akkor a hasonló a hasonlóban oldódik szabály szerint a benzin és a zsír, mint két apoláris vegyület feloldódnának egymásban, amit az étel bűntudat nélkül jól magába is szívna. Ha porózusabb ételekre öntöd (kenyér, péksütik), akkor nem lesz elegendő helye ahhoz, hogy elpárologjon. A válasz tehát nem, nem fog elpárologni. Mivel nem szeretnék tippeket adni, ezért nem fogom megosztani az egészségügyi kockázatait, de ne probáljátok ki!
Érdekes kérdés vagy inkább ötlet merült fel bennem mert többen írtátok a porózus ételeket mint a péksütemények.
Elképzelhetőnek tartom hogy egy apoláros oldószerrel mint például a tiszta etil alkohol.
Azt nagy mennyiségben és több mosási fázisban felhasználva "kimosható" lenne a benzin mondjuk egy üres zsemléből.
Aztán már az etil alkohol elpárolgását meg lehet várni mert az gyorsabb.
(És ha nem teljesen távozik az etil alkohol,
nos az sem akkora probléma. :D )
Bár abban nem vagyok biztos hogy a szagosító anyag és pár egyéb adalék is épp olyan jól távozna mint a többi összetevő.
Szóval inkább nem próbálnám ki, kockázatos.
A zsíros ételekből, zsírokból ahogy egyik előző is írta amikkel egymásban feloldódtak, na azokból sehogy nem fog távozni a benzin. Az olyan étel biztosan ehetetlen véglegesen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!