Ha pontosan le tudnánk másolni azt a struktúrát ahogyan egy élő személyt az atomok alkotnak akkor élne?
Fizikai okokból kifolyólag teljesen lehetetlen egy ilyen másolatot készíteni, mert sem az atomok, sem az azokat alkotó elemi részecskék nem működnek makroszkopikus méretű kirakós játékelemek módjára.
A felvázolt módon soha nem fog lehetni lemásolni egy baktériumot sem.
Azért egy sejtre már nem igazán vonatkozik a határozatlanság, és az embert kiválóan össze lehet rakni sejtekből.
Létezik már olyan is, hogy pl. fogaskereket atomokból raknak össze, szóval ez már megoldható.
A probléma az, hogy itt túl sok dolog van, aminek egyszerre kéne működnie, de talán erős hűtéssel menne.
Én értem hogy nagyon nehéz. De elméletileg lehetséges. Nem ütközik semmilyen fizikai törvénybe az sem ahogy most én össze vagyok így rakva.
Nincsen meg hozzá a tudásunk hogy egységnyi idő alatt pontosan ilyen sorrendbe rakjanak atomokat egymáshoz ahogy most én létezem de elmeleeteg én nem látom akadályát.
Lehetne.
De igazából az a lényeg, hogy az agyad hogyan van kötve, minden más sokkal könnyebben megoldható.
Akkor viszont képzeld el, hogy nem csak a rengeteg agysejted kellene pontosan lemásolni, hanem a közöttük levő iszonyúan sok, hajszálvékony összeköttetést.
Na EZ az igazi feladat, és lényegében ez vagy te. Minden más fényévekkel előbb meglesz, de ez? Mikor?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!