Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha pontosan le tudnánk másolni...

Ha pontosan le tudnánk másolni azt a struktúrát ahogyan egy élő személyt az atomok alkotnak akkor élne?

Figyelt kérdés
Egy konkrét példával ha jan 14 én meghalt egy ember akkor ha lenne egy gép ami pontosan le tudná másolni azt a felépitést az utolsó quark ig atomig molekuláig amilyen ő volt pl 2017-ben akkor ő megegyezne azzal az emberrel fizikailag-szellemileg teljesen ha így materialisan képesek lennénk újra létre hozni?
2023. ápr. 22. 13:53
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
100%

Fizikai okokból kifolyólag teljesen lehetetlen egy ilyen másolatot készíteni, mert sem az atomok, sem az azokat alkotó elemi részecskék nem működnek makroszkopikus méretű kirakós játékelemek módjára.

A felvázolt módon soha nem fog lehetni lemásolni egy baktériumot sem.

2023. ápr. 22. 14:16
 2/33 Gugu Gabor ***** válasza:
81%
Elméletileg igen, gyakorlatilag ez jelenleg lehetetlen. Jelenleg = belátható időn belül nem lehetséges
2023. ápr. 22. 14:33
 3/33 anonim ***** válasza:
66%
Gugu Gabor - biztosíthatlak, hogy elméletileg sem lehetséges a dolog, ezért soha nem lesz ilyen. Ilyen csak sci-finek titulált mesefilmekben létezhet.
2023. ápr. 22. 14:41
 4/33 anonim ***** válasza:
72%
Van olyasmi a világon, hogy "Heisenberg-féle határozatlansági reláció" - ez már eléggé okafogyottá teszi a másolási törekvéseket.
2023. ápr. 22. 14:45
 5/33 anonim ***** válasza:
76%

Azért egy sejtre már nem igazán vonatkozik a határozatlanság, és az embert kiválóan össze lehet rakni sejtekből.

Létezik már olyan is, hogy pl. fogaskereket atomokból raknak össze, szóval ez már megoldható.

A probléma az, hogy itt túl sok dolog van, aminek egyszerre kéne működnie, de talán erős hűtéssel menne.

2023. ápr. 22. 15:51
 6/33 A kérdező kommentje:

Én értem hogy nagyon nehéz. De elméletileg lehetséges. Nem ütközik semmilyen fizikai törvénybe az sem ahogy most én össze vagyok így rakva.

Nincsen meg hozzá a tudásunk hogy egységnyi idő alatt pontosan ilyen sorrendbe rakjanak atomokat egymáshoz ahogy most én létezem de elmeleeteg én nem látom akadályát.

2023. ápr. 22. 16:13
 7/33 A kérdező kommentje:
Tehát így akár engem is le lehetne másolni. A fizika az egy "alacsonyabb hardverkozeli programozási nyelv" mint a biológia. Mert a fizika hatarozza meg hogy biológiailag mi lehetséges és mi nem. Ami nem ütközik a fizika szabályaival amiket ismerünk az elméletben létezhet.
2023. ápr. 22. 16:15
 8/33 A kérdező kommentje:
Bár a kérdést alapvetően az ihlette hogy mi a lelkünk miatt vagyunk e azok akik vagyunk. Vagy a pontos materiális masolatunk is pontosan az lenne e mint mi? Illetve lenne e öntudata. Az öntudat pontosabb kifejezés mert gyakorlatilag ha le is masolnanak az a valami hiába gondolkozna hasonlóan mint én gyakorlatilag a mp tört részében már más ingerek hatnának rá mint emram és az idő mulasaval egyre inkább másabb személy lenne mint én.
2023. ápr. 22. 16:18
 9/33 anonim ***** válasza:
84%

Lehetne.

De igazából az a lényeg, hogy az agyad hogyan van kötve, minden más sokkal könnyebben megoldható.

Akkor viszont képzeld el, hogy nem csak a rengeteg agysejted kellene pontosan lemásolni, hanem a közöttük levő iszonyúan sok, hajszálvékony összeköttetést.

Na EZ az igazi feladat, és lényegében ez vagy te. Minden más fényévekkel előbb meglesz, de ez? Mikor?

2023. ápr. 22. 16:19
 10/33 TappancsMancs ***** válasza:
64%
Nem élne. Lenne egy hulla másolat.
2023. ápr. 22. 20:21
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!