Élelmiszer-kémia. A glicint is elő tudják állítani szintetikusan? És elő is állítják? Illetve, ha természetes, akkor miből vonják ki?
Full szintetikusan nehéz lenne enantiomer szelektíven előállítani, ráadásul kőolaj származékokból nem is biztos, hogy legális élelmezési célokra árulni. Az alkoholnál és ecetnél pl. nem legális.
Én frementációra tippelnék.
Itt azt írják, elsősorban vegyi úton állítják elő. (Nem tudom, hogy ez élelmiszeripari célra is jó-e, de valószínűleg megfelelő tisztítás után igen.) Elő lehet állítani fehérjék hidrolízisével is, csak az nem olyan gazdaságos.
Azt nem tudom, hogy a boltokban kapható glicint melyik úton állítják elő.
#1
A glicin pont az az aminosav, ami nem királis, nincsenek enantiomerjei. Tudtommal nem kőolaj származékokból állítják elő.
"A glicin pont az az aminosav, ami nem királis"
Upsz ezt tényleg benéztem.
Amit itt (lásd lentebb) írt az első hozzászóló, az igaz?
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__egyeb-kerdesek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!