Van olyan aki rossz matematikából de jó fizikából, vagy fordítva? Miért lehet ez?
fizikából osztályelső -vagy legalábbis az egyik legjobb- voltam, a matek meg nagyon nyögvenyelősen ment.
a tanár -aki persze mindkettőt tanította-, a haját tépte, amikor csak bambán néztem a táblára egy-egy matek feladatnál és ugyanakkor semmi gondot nem okozott a fizikai számítások megoldása.
(aztán a közgázon vért izzadtam, hogy bepótoljam, amit a gimiben elsumákoltam)
Attól van ez, hogy a bocsinálta megélhetési tanarak nem tudják rendesen tanítani a matekot. Nekik a matek csak arra kell, hogy formálisan letudják a munkaköri leírásban meghatározott matek óráikat.
A fizikában sem jók, de azt a diák önállóan megérti, mert az sokkal gyakorlatiasabb és ezért intellektuálisan vonzóbb.
"Van olyan aki rossz matematikából de jó fizikából"
középsuliban lehet, de fizikus nem lesz belőle, annyi szent
Én matek szakot végeztem és "rossz" vagyok fizikából, mert utálom tanulni, nekem teljesen más érzést ad, mint a matek és nem is nagyon érdekel. De persze nincs vele problémám, ha elmennék fizika szakra és valaki fizetne érte, hogy végezzem el, akkor megtudnám csinálni, de magamtól soha nem fogok vele szenvedni, mert egyszerűen nem szeretem, így "rossz" vagyok belőle.
Fizikusoknál ez más tészta, ha nem is szeretik a matekot, attól még elég jók belőle, mert komoly szinten kell ismerniük:D de ellenben nekem a fizikából nem kell szinte semmit se tudnom.
Egyébként minden tanulható, egy átlag ember nem azért rossz matekból, mert ő nem erre született, szimplán csak unalmasnak tartja, fejben elkönyveli, hogy ő buta hozzá + borzalmas a matematika oktatás a legjobb gimiket leszámítva (meg még elvétve pár sulit, ahol remek tanárok bújnak meg).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!