Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért csak a földön vannak...

Miért csak a földön vannak élőlények? A holdon és a marson miért nincs élet?

Figyelt kérdés

Miért űrruhába kell ott lenni? Nem lehet levenni magunkról?

Ha egy ember tudna repülni, és elindulna csak felfele tehát mondjuk már az űrben lenne és onnan még mehetne tovább feljebb? Vagy ez végtelen? Az Űrnél van tovább?

2023. ápr. 4. 20:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
90%
Csak ki kéne járni negyediktől felfelé is az osztályokat.
2023. ápr. 4. 20:27
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

A Holdon sosem volt eléggé vastag légkör és víz a felszínen, amik kellenek az élethez. A Marson több milliárd éve vastag légkör volt és tengerek is voltak, lehetséges, hogy ott volt élet, és talán manapság is van mély barlangokban ilyen bakteriális nyálka.

Azért kell űrruhában lenni, mert a légkör hiánya miatti alacsony nyomástól elájulnánk, az oxigénhiánytól pedig megfulladnánk. Ha akár a Holdon, akár a Marson, akár az űrben levennénk, kb. 10 másodperc múlva elájulnánk, 1 perc múlva pedig megfulladnánk.

Ha az ember tudna felfelé repülni, akkor kijutna az űrbe, majd ott elindulna egy irányba. Az űr a végső határ, annál nincs tovább.

2023. ápr. 4. 20:28
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Ejha, micsoda kérdések!

Az általunk ismert élethez a földi körülmények, légnyomás, levegő felel meg. A Holdon, Marson, stb nincs se légkör, se nyomás, űrruha nélkül megfulladnánk, és megfagynánk 1-2 percen belül. A Vénusz, Merkúr bolygón 450-500 fok van, 1 másodperc alatt szénné égnénk. A Jupiternek, Neptunusznak még szilárd felszíne sincs, gáznemű az egész.

A Tejútrendszer galaxisunk átmérője 100.000 (százezer) fényév. És ilyen galaxisból több száz milliárd van még. Szóval igen, mondhatjuk, hogy a világegyetem végtelen.

Egyébként remek ismeretterjesztő filmek vannak a youtube on a témában. Pl így működik a világegyetem.

2023. ápr. 4. 20:32
 4/16 A kérdező kommentje:
Bocsánat, egyebkent 23 éves vagyok, alapvetően tényleg tudnom kene ezeket. De az ilyen dolgok csak most kezdtek el igazan erdekelni.
2023. ápr. 4. 20:46
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha kirepülnénk az űrbe akkor egy tucat dolog lenne ami megölne minket. Mint pl a hőmérséklet, vákuum, oxigén hiány, kozmikus sugárzás stb...

Az űr nem végtelen. Folyamatosan, gyorsulva tágul az univerzum. Bár mivel még fénysebességgel sem tudnánk utolérni (ami eleve lehetetlen) így mondhatni tekinthetjük számunkra végtelennek)

2023. ápr. 4. 20:51
 6/16 krwkco ***** válasza:
65%

"Miért űrruhába kell ott lenni? Nem lehet levenni magunkról?"

Olyan ez, mint amikor egy meghívóra az van írva, hogy "Black Tie Optional". Akkor illik szmokingban menni. És nem illendő azt levetni, mondjuk ingujjra vetkőzni.

Az űrben az űrruha a megfelelő viselet. Minden más öltözködés prosztóság.

2023. ápr. 4. 21:59
 7/16 anonim ***** válasza:
85%

Azért nagyon ciki úgy kijönni az iskolából, hogy alapvető dolgokról fogalmad sincs.

Például mi kell az élethez?

A különböző bolygókon ebből nagyjából mi van meg? Az űr hogy néz ki?

Abban is problémát érzek, hogy "elindulna csak felfele".

Szerinted, ha egy madár elindulna csak felfele, ott mi történne? Menne, menne, és egyszer csak a Holdon találná magát, vagy mi?

Nagyon súlyos problémák vannak itt. Szerintem próbáld meg ezeket bepótolni, mert nem lesz jó vége.

2023. ápr. 5. 08:21
 8/16 A kérdező kommentje:
Sose érdekelt a tudomány, és képzeld még így is kitűnő voltam általánosban és középiskolában is. Azt tudtam hogy valami miatt kell az űrbe a szkafanderruha, de pontosan nem tudtam miért. Azt is tudom hogy az egész univerzum óriási, de azt nem sejtettem hogy végtelen. Azt hittem van egy pont ami után már nem lehet tovább menni. Egyébként bátyám tegnap elmagyarázott mindent, ő úgyis jobban tudja ezeket, mert kiskora óta megszállotja ezeknek. Oh és egyébként onnan jött a kérdés hogy nem e lehet levenni az űrben a szkanadert hogy láttam egy filmet(igen, már rájöttem hogy a filmekben is vannak néha hibák)amiben a gyerekek egy játék segítségével az űrbe kötnek ki. Jumanji vagy valami ilyesmi a címe. 2 kisfiú a főszereplő benne.
2023. ápr. 5. 08:52
 9/16 anonim ***** válasza:
80%

"nem sejtettem hogy végtelen"

Nem biztos, hogy végtelen.

Lehet, hogy iszonyúan óriási, de mégsem végtelen. Ezt egyelőre nem lehet tudni.

Remélem, nem te pontoztál le. Azért írok neked, hogy ne legyél olyan, mint ez az elmebeteg, aki lepontozott, mert úgy gondolja, hogy még az elemi iskolát se kell elvégezni.

2023. ápr. 5. 10:01
 10/16 NTBS ***** válasza:
Itt vannak meg az életfeltételek. Ott nincs.
2023. ápr. 5. 18:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!