Arra gondolok, hogy az E85 elvileg Etil-alkohol és benzin keveréke, de mivel az Etil-alkohol nagyon drága ezért gondoltam arra, hogy ezzel tudnék fertőtleniteni, de nem tudom méreganyag marad e fent ami fogyasztás után mérgező lehet.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv.
2010. okt. 7. 09:48
1/7 anonim válasza:
Mégis hogyan gondolod? A benzin több alkotórészének forráspontja megegyezik az alkoholéval, ezért azok az alkohollal együtt mennek át, nem lehet szétválasztani
2010. okt. 7. 11:14
2/7 anonim válasza:
Nem alkalmas emberi fogyasztásra. Nyilván az sem véletlen, hogy a "tiszta" etil-alkohol mért annyival drágább, abban nem maradhat annyi egyéb anyag.
2010. okt. 7. 13:25
3/7 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam, hogy találtam tequilához egy olyan receptet ami szerint az agávé-t etil-alkoholban áztatva pár percig(nem sokban, de akkor is sokba kerülne) gyorsabban elkezd erjedni nem kell annyi ideig érlelni.És ez tünt a legjobb megoldásnak, de akkor ezekszerint nem párologna ki belőle igaz?
2010. okt. 7. 14:48
4/7 anonim válasza:
Az E85-ben denaturált alkohol van, ezért semmilyen körülmények között nem tehető emberi fogyasztásra alkalmassá (vagyis, ne áztass benne semmit, amit később megeszel/iszol).
2010. okt. 7. 20:25
5/7 anonim válasza:
Megvan ennek a módja, de házilag esélytelen. (pláne mivel nem ismered a fortélyokat)
2010. okt. 7. 22:21
6/7 anonim válasza:
Az etilalkohol (etanol) is csak az adók miatt drága. Maga az alkohol, mint vegyipari alapanyag hasonló árban van, mint a benzin. Persze mindkettőt jövedéki és egyéb adók nélkül értem.
Az ipari alkoholt persze földgázből (etilénből) állítják elő.
A magyar élelmiszeripari törvény azonban csak a cukorból, vagy keményítőből erjedéssel előállított alkoholból készült alkoholterméket engedi emberi fogyasztásra felhasználni. Ez mondjuk a földgázból készült etanol árának a duplájába kerül.
De saccra még mindig 100 forint alatti előállítási költségről beszélünk literenként, azeotrópos (96%) összetételre vonatkoztatva.
Drága amiatt lesz, mert különféle adók rakódnak rá...
2010. okt. 8. 15:06
7/7 anonim válasza:
előző: a vegyipari alapanyagként felhasznált etanolon is rajta van az a bizonyos adó, így drágább, mint a benzin
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!