Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az atomháború után az ősközöss...

Az atomháború után az ősközösségi szinten folytatja az emberiség vagy legalább egy fejlettebb középkori szinten?

Figyelt kérdés

Gyakran beszélnek mindenhol arról, hogy egy atomháború után az emberiség az ősközösség szintjén folytatja. Viszont ezt én nem tartom reálisnak. Az atomháború elég pusztító lesz, de az emberiséget nem pusztította ki ennél keményebb katasztrófák sem. Lásd anno i.e 9500-as hatalmas kataklizma sem mely a Föld korabeli mítikus feljegyzéseiben mint a nagy özönvíz jelenik meg. Akkor is az atomháboúnál sokkal nagyobb katasztrófa sulytotta a Planétát és mégis túléltük

Ma már elég magas szintű a közoktatás. Természettudományos szinten is elég nagy információhalmazt kapnak a diákok az érettségivel. Kivéve mondjuk a finn oktatás rendszerében levő országokat. A mai emberek ismerik az atomszerkezetet. Tudják, hogy elektronok mozognak a vezetékekben. Ismerik hogy az atom magban van a nukleáris erő, ami felszabadul a reaktorokban. Ismerik a Föld alakját. El tudnak tájékozódni az ég csillagai alapján a Földön. Mindezek ismeretében az emberiség legalább középkori szinten folytathatja? [link]

2023. febr. 26. 14:53
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
84%

Én egy ilyen középkor/kora újkor szintre tippelnék minimum, ha a mostani társadalom s infrastruktúra összeomlana.

Ma is vannak olyanok, akik lóval szántanak, kézzel kaszálnak. Ehhez jóformán semmi fizika ismeret vagy iskola nem kell, ez mehet egyből is még a legbuttább proliknál is. Az elektromosság újrafelfedezéséhez se kellenek nem tudom milyen doktorit vegzett tudósok. Már gyerekek is vannak, akik hobbiból valami hasonlóval foglalkoznak, meg olyanok is, akiknek amúgy semmi közük se lenne hozzá.

Az olyanokat meg se említem, hogy Afrikában pár helyen már úgy élnek, mintha valami atomháború után lennének. Gumipapucsban szerelik az autóakksikat, miközben folyik az akkusav mellettük, stb. Ott jóformán semmi se változna. Ugyanúgy összekukáznának valamit, s elkezdenenek kezdeni valamit vele, mint eddig.

2023. febr. 26. 21:32
 12/22 anonim ***** válasza:
13%

" mi lessz ezután."

Aki a #8-at nem érti meg, és ráadásul képes azt leírni, hogy "lessz" - na, azon már nem lehet segíteni!

Melyik részét nem érted annak, hogy NINCS OLAJ?

NINCS SZÉN!

NINCS semmi, ami egy fejlett iparhoz kellene!

2023. febr. 26. 21:49
 13/22 anonim ***** válasza:
80%

8,12

Ha tudnád hányan élnek ma is szén, olaj, földgáz nélkül... S itt nem a társadalomban random szétszort szegényekre gondolok, hanem teljes falvakra, országrészekre.

Amúgy meg miből gondolod, hogy nem lesz? Azért ezek nem egyik pillanatról a másikra fogynak el. Csak idő kérdése, míg a kitermelés újra hatékony lenne.

2023. febr. 26. 22:01
 14/22 A kérdező kommentje:
Nem az MI-t kérdeztem. Aztat én is megtudom -.-
2023. febr. 26. 22:12
 15/22 anonim ***** válasza:
9%

"Csak idő kérdése, míg a kitermelés újra hatékony lenne."

Ja. Néhány százezer év alatt talán.

Nézd meg a mai kitermelést.

Hogyan megy?

A legkorszerűbb eszközökkel, csúcstechnikával.

Na, most menj vissza a középkorba!

MIFÉLE kitermelésről beszélünk?

Azért egy kicsit kéne gondolkodni!

2023. febr. 26. 22:26
 16/22 anonim ***** válasza:
63%

“katasztrófa sulytotta”

Az . Ennyit erről.

2023. márc. 2. 22:33
 17/22 anonim ***** válasza:
91%

15

Ne az amerikai hiper-szuper bányagépekből indulj ki. Nem az a világátlag.

Amúgy meg nem mindegy, hogy MOST hogy termekik ki ezeket? Az a lényeg, hogy a minimumhoz nem kell sok. Nem MOST kezdték el szén, olaj, földgáz, stb kitermelést. Megy az már egy jó ideje, mindig az aktuális fejlettséghez mérten.

2023. márc. 2. 22:44
 18/22 anonim ***** válasza:
0%

Igen, és ezért nem lehet folytatni, ha lenne benne egy törés.

Nem tudom, mit nem lehet ezen megérteni.

Szén lenne valamennyi, de csak gyengébb minőségű. Tőzeg, és hasonlók.

2023. márc. 2. 23:34
 19/22 TappancsMancs ***** válasza:
77%
Menne a középkori szint egy jobb megoldással, ha hozzátesszük a mai logisztikai, fenntartható mezőgazdasági ismereteket és megoldásokat és még sok egyéb mást is.
2023. márc. 3. 12:03
 20/22 TappancsMancs ***** válasza:
89%

Meg azért van ez a "negyedik világháborút kövekkel és botokkal vívjuk" dolog, csak hát az ősi emberek nem vívtak világháborúkat. Világháborúkat modern eszközökkel és nagyhatali pozíciókkal vívják.

Vagyis nem lenne negyedik... A nukleáris tél koncepcióját meg már cáfolták, mint egyoldalú és téves számítási modellt.

2023. márc. 3. 12:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!