Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mitől kezd el őszülni egy 26...

Mitől kezd el őszülni egy 26 éves lány?

Figyelt kérdés
2023. febr. 26. 12:17
 1/6 anonim válasza:
100%
Hát pl a genetikától. Egyik rokonom 18 éves kora óta őszül, pont mint az apja.
2023. febr. 26. 12:44
 2/6 anonim ***** válasza:
11%
Mert már nem annyira lány.
2023. febr. 26. 12:48
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is abszolút genetika. (Bár attól még nem árt orvossal is beszélni, hogy van-e valami a hátterében.)

Az én mamám 30 éves korára teljesen ősz volt állítólag. A fia, apukám már 40 évesen erősen elkezdett őszülni, bár teljesen nem volt még az. Én szintén férfiként 25 évesen kezdtem őszülni, most 32 évesen már van ahol több az ősz szőr a szakállamban, mint a nem ősz. Testvérem 36, neki a haja őszült meg már teljesen.

Nálunk pl. tuti hogy ez genetika.

2023. febr. 26. 13:40
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Az őszülés általában az idő előrehaladtával és a szervezetben bekövetkező természetes folyamatokkal jár. Általában a szőkék és vörös hajúak esetében előbb jelentkezik, míg a sötét hajszínű embereknél később. Azonban 26 éves korban a hajszálak őszülése rendkívül ritka, és valószínűleg valamilyen egészségügyi problémára, például a pajzsmirigy rendellenességeire, a stresszre vagy az életmódra lehet visszavezethető. Ha valaki 26 éves korában jelentős hajszál őszülést tapasztal, akkor érdemes felkeresni egy orvost vagy dermatológust, hogy kiderítsék a probléma okát.
2023. febr. 26. 15:17
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
22 éves srác vagyok, őszülök és feltűnően ritkul a hajam. :D Sajnos a családomban mindenkinek, még a nőknek is ritkás és gyorsan őszülő haja van. Ez van. :D
2023. febr. 26. 20:26
 6/6 anonim válasza:
Az egyik tanáromnak mindig színes haja volt, és gyakran váltogatta a színeket. Egyszer kérdeztük, hogy miért. Azt mondta, hogy 15 éves volt, amikor az anyukája váratlanul meghalt, és neki ez akkora stressz volt, hogy a következő 1-2 hónapban teljesen megőszült. Ezért elkezdte akkor színesre festetni a haját, és megmaradt ez a szokása. Szóval a stressz is okozhat őszülést, mivel megemelkedik a kortizol szint, ami pedig felszabadítja a melanin termelő őssejtek leépülését, ami a haj színéért felelős. De legtöbb esetben szerintem is a genetika az oka a korai őszülésnek.
2023. febr. 27. 20:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!