A sok szösz és műanyagpor nem marad bent a tüdőben?
Figyelt kérdés
Sokszor amikor reggel kifújom az orrom, tele van apró szálakkal, szöszökkel amit kifújok. Sok műszálas cuccom is van stb. Nehezen tudom elképzelni, hogy egy ilyen nyálkába beleragadt szösz az kijön magától pl ha sikerül mélyen a tüdőbe lemennie, tudom, hogy van egy tisztító mechanizmus de akkor sem tudom elképzelni, hogy egy pl fél centis szöszt felhoz a hörgőktől. Nem megy tele a tüdőnk ilyen szöszökkel meg műanyagporral az évtizedek során? Nem okoz betegségeket fulladást, enyhe szilikózist?2023. febr. 25. 12:55
1/4 anonim válasza:
Azért van a tüdőnek öntisztító mechanizmusa, hogy ne fulladj meg a belélegzett kosztól néhány napon belül!
2/4 anonim válasza:
Azért van olyan része is, ami nem tud kijönni.
Csillók nincsenek végig.
Egy része bizony ott marad örökre.
3/4 anonim válasza:
Mikroműanyag , mindenben benne van , a nano fémek szerek is . Azert nem jelzik a hivatalok mert spéci holmik pl sötétkamrás microszkopok kellenek amikkel nem rendelkeznek a laborok vagy költséges a használat stb .
4/4 anonim válasza:
Mit gondolsz, mitől van, hogy egyesek korábban halnak (e témában), mint mások? Bizony attól, hogy gondoskodnak arról, minél kevesebb szösz jusson oda, mert mind nem jön vissza, és minden szemétlerakó megtelik egyszer. És ezt a pillanatot halálnak nevezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!