Az egypetéjű ikrek genetikailag teljesen megegyeznek?
Na, az előző válasz eléggé maszatolás volt.
Az egypetéjű ikrek ÁLTALÁBAN teljesen megegyeznek genetikailag. Kivéve, ha közvetlenül a szétválás után történt mutáció, de ez elég ritka.
És igen: pontosan ugyanez lesz az eredménye a klónozásnak is. Az ikrek egymás klónjai. Klónozás pedig nem csak úgy lehetséges, ahogy az előző leírta.
Másrészt sok olyan dolog van, amit nem határoznak meg teljesen a gének: pl. az ujjlenyomat, talplenyomat, tenyérlenyomat, íriszminta, stb. stb., és az összes többi tulajdonság is változhat. Nem tudom, hogy pl. a különféle vércsoportok mennyire egyeznek meg (úgy tudom, van legalább 26 vércsoport faktor).
Egészen extrém esetben lehet akár külön nemük is, bár én nem tudok ilyenről.
De, nevezhetők klónoknak. Klónok nem csak mesterséges úton jöhetnek létre. Az általad leírt módszer csak egy lehetséges módja a klónozásnak.
"Clones can happen naturally—identical twins are just one of many examples. "
"Az egypetéjű ikrek ÁLTALÁBAN teljesen megegyeznek genetikailag. Kivéve, ha közvetlenül a szétválás után történt mutáció, de ez elég ritka."
Tudtommal ez nem is olyan ritka. De egyébként egyet értek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!