Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Tényleg négerek lakták ezeket...

Tényleg négerek lakták ezeket a helyeket egykor?

Figyelt kérdés

Hérodotosz ókori író azt írja, hogy a kolochiak az egyiptomiak és az etiópok négerek, sötét gyapjas haj és sötét bőr.

Ezt állítják az afrocentristák de a tudósok körében sem egyértelmű, hogy az egyiptomiak teljesen négerek voltak e. De Hérodotosz magyarázata egyértelmű és oka nem lett volna hazudni.

"Mert jól látható, hogy a kolchiak egyiptomiak; és ezt, azt mondom, magam is megjegyeztem, mielőtt másoktól hallottam volna. Amikor gondolkodni kezdtem ezen a kérdésen, mindkét néptől érdeklődtem; és a kolchiak jobban emlékeztek az egyiptomiakra, mint az egyiptomiak a kolchiakra; az egyiptomiak azt mondták, hogy a kolchiaiakat Sesostris hadseregének tartják. Jómagam úgy tippeltem, hogy a p393, részben azért, mert sötét bőrűek és gyapjas hajúak; bár ez valóban hiábavaló, látva, hogy más népek is ilyenek; de a jobb bizonyítékom az volt, hogy a kolchiak, egyiptomiak és etiópok az egyetlen nemzetek, amelyek az elsőktől kezdve gyakorolták a körülmetélést"

[link]

2023. febr. 9. 12:20
 1/9 A kérdező kommentje:
*persze az egyértelmű hogy az etiópok azok ezt több forrás is mondja de, egyiptom és kolochia már érdekesebb.
2023. febr. 9. 12:21
 2/9 anonim ***** válasza:
Mi az a p393? :)
2023. febr. 9. 12:39
 3/9 anonim ***** válasza:
Na meg mik azok a kolochiak?
2023. febr. 9. 12:41
 4/9 anonim ***** válasza:
60%
#3 a grúzok ősei. [link]
2023. febr. 9. 14:33
 5/9 anonim ***** válasza:
88%
Dehát a grúzok nem négerek...
2023. febr. 9. 14:37
 6/9 A kérdező kommentje:
Értem, hogy nem négerek de afrocentristák ezt állítják, legfőképpen a fenti forrásra hivatkozva
2023. febr. 9. 15:08
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Az afrocentristák szerint mindenki fekete. Nem kell velük foglalkozni, pont olyan hülyeség, mint a szíriuszi magyarok.
2023. febr. 9. 15:34
 8/9 A kérdező kommentje:
7es És ezzel a homéroszi forrással mi van? Mert amúgy is csak e miatt tudnak "vergődni"
2023. febr. 9. 16:25
 9/9 UlfOrmson ***** válasza:
100%
Herodost a távoli népek leírásánál legjobb esetben is erős fenttartással kell kezelni. Elévülhetetlen munkát végzett a görög-perzsa háborúk történetének megírásával, de a korszak többi szerzőjéhez hasonlóan nagyon gyakran forráskritika nélkül átveszi szóbeli közlőinek állításait (pl. valós lényként említi a griffeket). Illetve van hogy önellentmondásba keveredik. Egyszer leírja, hogy a szkíták nem művelnek földet, aztán beközli, hogy a szkíták egyik fajtája a foldművelő szkíta.
2023. febr. 9. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!