Melyek voltak a történelem legtöbb áldozatal járó természeti katasztrófai ? Top 10 be belefer ez a mostani török szír földrengés?
Hallottak lassan közelítenek a 3 e hez valószínű sokkal többen haltak meg akar 10 e is .
És ahogy nezem sziria nem nagyon kap segítséget csak az oroszoktol
Több ezren fognak meghalni a romok alatt is mert hideg van és nincs aki kiasson annyi embert.
Sajnos azokra jár a rúd akik amugyis rengeteget szenvedtem
De halott számban az mennyi ?
Akor meg nem éltek olyan sokan .gondolom nekik 10 e ember sokkal többet jelentet mint ma
Ja arra emlékszem elvileg az az első a történelem során. Mármint ott halt meg a legtöbb ember .
De előtte?
1931, Kína, a Yangtze és Huaj folyók áradása.
Eltérő becslések vannak a halottak számát illetően, de nagyjából 2 millió ember halt meg.
Szerencsére elég messze van attól, hogy bekerüljön a legnagyobb halálozást okozó természeti katasztrófák közé. (Legalábbis ahhoz két nagyságrenddel több halottnak kéne lennie, mint amennyiről most tudunk. Annyi azért nagyon remélem, hogy nem lesz.)
A szumátriai földgengés + cunami mellett nagyon súlyos volt még a XXI. században a Haitin bekövetkezett földrengés hatása.
Fura dolog ez, az emberiség létszámának növekedésével minden katasztrófa haláleseteinek száma drasztikusan növekszik, de mellette százalékosan mégsem élt még soha ennyi ember biztonságban.
Példának lásd a XX. századot, a két világháború szörnyűséges veszteségei ellenére soha nem élt még annyi ember békében a világon, eddig a XX. század volt az emberiség számára a legbékésebb időszak.
Íme itt a tízes lista, amely tartalmaz tíz szörnyű katasztrófát, bevallom nem vagyok róla meggyőződve, hogy ezek voltak a legnagyobbak, illetve a legtöbb áldozattal járók a történelemben, de ízelítőül talán megfelelnek, ha érdekel, tekintsd meg, bár elég borzalmas mindegyik, ahogy a mostani szörnyű földrengés is, remélhetően nem lesz ilyenekben részünk, ahogy a szerencsétlen sorsú áldozatoknak, akiknek végzetét szánalommal hallgattam:
Én azt nem is gondoltam hogy haiti ennyire pusztító volt pedig arra emlékszem.
Ahogyan a 2004 szökőára is.
Amúgy érdekes hogy természeti katasztrófák sokkal halalosabbak europan kívül ez a nagyobb népszerűség miatt van ?
Jó viszont cserébe meg nálunk sokkal veresebbek és bonyolultabbak a háborúk. Szóval vegulis mindenhol megvan a rossz .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!