Miért sírnak 40 hektár termőföldért a debreceni akkumulátorgyár esetében? Aprócska föld csupán.
1, Ahol a gyár épülne ott pont 40-50AK-s földek vannak. Attól jobb minőségű termőföld kevés van az országban.
2, Azt ugye vágod hogy itt a kérdés nem csupán arról szól, hogy 40ha termőföldet most lebetonozzanak e vagy sem? Ettől kérdés sokkal összetettebb. De kétlem hogy ezt te érted.
Dunántúlon olyan területen nőttem fel ahol 100 aranykoronás földek is vannak.
Alföldön csak Békésben vannak jó termőföldek. Az egész Alföld aszályos terület a vizek többsége arzénes.
Látod a térképet? [link]
23 - "Az elektromos auto egy technologiai zsakutca"
Mindenki hülye, csak te vagy a légycsapó...
Ismerős mentalitás Magyarországon...
Mert nem közvetlen város mellé való az. Kérdezd meg a gödi lakókat a Samsung gyár miatt.
Mezőgazdasági ország voltunk, aztán szép lassan ránk erőltették a vasipart, elektronikai ipart stb.
Rengeteg víz kell hozzá,s ha utána olvasol egy elektromos autó gyártása több energiát igényel mint egy benzines autó. S az üzemeltetése is.
Persze ha Paks 2 nem épül fel, majd jönnek a jó kis gáz meg szén erőművek aztán a fejünk felett lesznek ezek a káros gázok, amit az eső utána a talajba mos.
A gond ott kezdődik el, hogy mindenhol szinte irtják a fákat erdőket. S elpusztítjuk magunkat mi magyarok is. Inkább ültették volna be erdővel azt a területet. Persze tudom tudom a globális co növekedés egyedül a tehenek fingjától van, meg az erdei pocok fingtól.
Ha annyira környezetóvóak akarnának lenni a világ vezetői, nem gyártanának 2-3-4 Tonnás elektromos autókat. Pénz beszél, ugat kutya.
Egy új dízel vagy benzines átlag autó kb 5 litert eszik, és ha nem lenne ez a SUV őrület annyit sem ennének.
De azért durva hogyan tud egy SUV elektromos Volvo XC40 30kW/h-t fogyasztani városban :D
A sorsuk lehetséges hogy az lesz mint volt az 1900 évek elején is. Akkor több elektromos autó volt mint benzines, aztán megszakadt a folyamat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!