Élnél a Marson?
Pár évig talán, de ha nem lenne visszaút, akkor kösz, de nem.
Szeretek kirándulni, túrázni, síelni, világot látni, néha még strandolni is. Nem igényli ezeket minden héten a szervezetem, de azért le se akarnék róluk mondani, és bezárva élni az egész életem.
Nem, és azt sem értem, más miért akar odamenni.
- Megsérül a szkafander: halott vagy
- Elromlik a víztisztító berendezés: halott vagy
- Megsérül a lakó konténer: halott vagy
- Bármi elromlik, nem működik: halott vagy
Emberi életre teljesen alkalmatlan hely. Nincsenek növények, se állatok, se semmilyen tereptárgy. A látványt hamar meg lehet unni, és egy konzervdobozben kell élni, konzerveken.
Öregen és betegen már talán odamennék, de egészségesen nem lenne jó tartósan ott lakni, hisz elsatnyulna a testem a gyenge gravitációtól.
Nekem életélményként tökéletesen megfelelne néhány nap egy űrállomáson, ahol élvezkedhetnék a súlytalanságban. Ráadásul ez utóbbi messze költséghatékonyabb, és van egy lottó ötöshöz hasonló esélyem, hogy még megélem!
A Marson nem lehet élni.
Pontosabban csak nagyon-nagyon rövid ideig, mondjuk 1 percig.
Innentől kezdve eléggé értelmetlen a kérdés.
Még ha el is lehet jutni Marsra, csak nagyon rövid ideig tud az ember életben maradni, kb fele akkora a gravitáció mint a Földnek, így a szervezetünknek se tesz jót.. Generációról Generációrra lehet csak megszoktatni.. Persze fejlettebb technológiával.
Eddig is csak a Holdig jutottunk el. Még nagyon a padlón vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!