Lehetséges egy olyan naprendszer létre jötte amiben egy bolygón állandó napfogyatkozás legyen?
Figyelt kérdés
Csak elméletileg és ha nem is állandó de olyan ahol évszázadokig meg történyen?2023. jan. 8. 07:27
11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok informatív választ.
10# Én úgy gondoltam erre a dologra hogy, a Föld forgási sebessége és a hold keringési sebessége azonos.
2023. jan. 9. 07:13
12/14 krwkco válasza:
"Én úgy gondoltam erre a dologra hogy, a Föld forgási sebessége és a hold keringési sebessége azonos."
Az természetesen lehetséges. Ezért vannak geostacionárius műholdak.
De még ha lenne is egy nagy hold ezen a pályán, az nem okozna állandó napfogyatkozást.
13/14 anonim válasza:
Nem értem, hogy miért lett lepontozva az 1-es válasz - hisz a későbbi eszmefuttatások is igazolják a helyességét!
14/14 Farkas999 válasza:
13-as
Gondolom azért, mert a kérdező kifejtős választ várt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!