Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi lehetett mindenek elött?

Kodiakk kérdése:

Mi lehetett mindenek elött?

Figyelt kérdés
Ezt úgy értem hogy oké ösrobbanás. De azt mi váltotta ki. És ami kiváltotta az hogyan keletkezett? Ha esetleg Isten teremtette az egészet hogyan lett isten? Ha mit tudom én az UFOk teremtették a világunkat akkor hogyan lettek az UFOk? Hogy lett a semmiből akár egyetlen atom is?? Nem tudom felfogni

2023. jan. 5. 06:28
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
89%

"Nem tudom felfogni"

Más sem, ezért nem is foglalkoznak vele tudományosan. A többi rád van bízva.

2023. jan. 5. 06:45
 2/28 anonim ***** válasza:
78%
Mindenek előtti más minden volt.
2023. jan. 5. 08:53
 3/28 anonim ***** válasza:
80%

Ne aggódj, nálad, nálam sokkal nagyobb koponyák sem tudják ezeket felfogni. De azért meg lehet próbálni.

Nekem tetszik az az elmélet, hogy volt egy atomnál is kisebb energia csomó. Az csak úgy volt, semmit se csinált, csak várt, várt, várt. Aztán egyszer csak BAMM berobbant a térbe. Most persze kérdezhetnéd, tök jogosan, hogy a kis pont előtt mi volt?! Vagy az honnan került oda?! Hát ez az, ezeket senki sem tudja.

2023. jan. 5. 12:48
 4/28 anonim ***** válasza:
66%

Elsőre azt kellene megértened, hogy az ősrobbanás NEM a semmiből lett.

Nem tudjuk, miből lett - de azt, hogy a semmiből lett, csak a hívők mondják: lejáratásnak, meg azért, mert még annyira se értik, mint a tudósok.

2023. jan. 5. 13:12
 5/28 anonim ***** válasza:
37%
Az ősrobbanás előtt mi volt, nem tudjuk. Mármint anyag szintjén, mert Isten mindig van. Őt senki sem teremtette, Istennek nincs sem kezdete, sem vége. Hogy miért kezdett bele a teremtésbe (ősrobbanás, stb.) azt sem tudjuk.
2023. jan. 5. 16:00
 6/28 A kérdező kommentje:
Na hát ez az.. mi az hogy nincs eleje? Szerintem olyan nem lehet. Mindennek valamikor egyszer létre kellet jönnie
2023. jan. 5. 16:42
 7/28 anonim ***** válasza:
69%

"Mindennek valamikor egyszer létre kellet jönnie"

Ezt pontosan miből gondolod?

Amúgy az isteneket itt hagyjuk ki, azt egy másik fórumon kérdezd.

2023. jan. 5. 17:38
 8/28 anonim ***** válasza:
33%

Maradjunk annyiban hogy a semmiből nem lesz semmi. Ugyanis nem tud lenni. Akár egyetlen atomról is beszélhetünk. Nincs mivel kölcsönhatásba lépnie, amúgy meg annak az atomnak is létre kellett jönnie.

Tehát mi következik ebből?

Mi nem létezünk. Ez az egész egy illúzió.

2023. jan. 5. 18:56
 9/28 anonim ***** válasza:
27%

"Na hát ez az.. mi az hogy nincs eleje? Szerintem olyan nem lehet. Mindennek valamikor egyszer létre kellet jönnie"

Pedig Isten esetében úgy van. Sosem volt kezdete és sosincs vége. Ezt jelenti Isten végtelensége. Ő örökké VAN. És mivel Ő teremtette az egész mindenséget, ezért a természeti törvények (amiket Ő talált ki) Őrá nem vonatkoznak. Ezt jelenti a mindenhatósága.

2023. jan. 5. 22:43
 10/28 anonim ***** válasza:
34%

Az ősrobbanás előttről értelmetlen beszélni, hiszen az idő is akkor jött létre. Az idő nem más, mint az amyag mozgása a térben. Ha anyag nincs, idő sincs. Ezért is hívják téridőnek.

Az, hogy a világegyetemet alkotó anyagtömeg mi hatására kezdett inflálódni, azt soha meg nem tudhatjuk, hiszen a szingularitás az eseményhorizonton túl van.

2023. jan. 6. 14:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!