Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az angolok, hollandok, norvégo...

Az angolok, hollandok, norvégok minket magyarokat, románokat, szerbeket fehér embernek tartanak vagy más rasszhoz tartozónak?

Figyelt kérdés
Angliában hallottam olyan kommentet életemben először, hogy jó Mohamed lennék ha hagynám nőni a szakállam. Otthon meg mindig azzal csesztettek, hogy milyen fehér/sápadt vagyok.
2022. dec. 5. 12:11
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
azért a magyarok többsége nem igazán lóg ki az északabbi országokból sem, elég sok bennünk a germán és szláv hatás. aki meg igen, azokkal úgy vannak, mint te mondjuk a szicíliai emberekkel: kicsit sötétebb színvilágú, észrevehetően délebbről származik, de attól még fehér embernek tartod.
2022. dec. 5. 12:25
 2/7 A kérdező kommentje:

1

De az, hogy valaki naposabb vidékek él és emiatt lebarnul attól még nem változik meg a rassza. Ez nem kérdés nálam, nem gondolom emiatt sötétebb színvilágúnak.

2022. dec. 5. 12:30
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem a nyári lebarnulásról van szó, hanem a bőr alapszínéről, illetve a barnulásra való képességről. Ez pedig nagy átlagban azzal van kapcsolatban, hogy mennyire napos vidékről származnak egy adott népcsoport ősei.
2022. dec. 5. 12:38
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy Mohamedhez hasonlítanak, még nem gondolnak más rasszhoz tartozónak.
2022. dec. 5. 13:50
 5/7 A kérdező kommentje:

4

Igen de itthon nem mondtak ilyesmit nekem. Max annyit, hogy ázsiaiasabbak a szemeim de magyarként ez sosem volt meglepő nekem. De nem tudtam eddig, hogy egy hunosabb arc az egyenlő a mohamedánok megjelenésével.

2022. dec. 5. 13:54
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát én még nem hallottam ilyen megkülönböztetésről pedig Hollandiában élek. Szerintem elég tipikus Közép-európai külsőm van és még életem során még csak fehérnek gondoltak. De más magyarokra se hallottam, hogy valaha azt mondták volna, hogy nem vagyunk tipikus fehér európaiak.

De egyébként az olaszokat, görögöket, spanyolokat stb és ugyanúgy fehérnek tartja mindenki, hiába kicsit sötétebb a bőrük. Azért a rasszok elég nagy és rugalmas kategóriák.

2022. dec. 5. 14:45
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem heccelni akartak.
2022. dec. 8. 00:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!