Hogyan robban fel egy oxigénpalack és mitől robban olyan nagyot?
Figyelt kérdés
Úgy értem milyen robbanás az? Gyors égés? És, ha igen akkor mi oxidálódik? Ha felrobban egy hidrogéntartály az a levegő oxigénjétől ég el. És oxigéntartálynál mi a helyzet?2008. dec. 25. 19:12
11/12 anonim válasza:
Az előttem hozzá szólónak: minden éghető gáznál ígyvan, legyen metán, etán, propán bután, hidrogén. Bármilyen gáz. Valamiért ez van, egyenlőre nemtudni, hogy miért is.
12/12 anonim válasza:
jajj, vissza vonom amit írtam, utána néztem, és ezt találtam: Robbanási határértékeket tf %-ban levegőre: pl. etilén-oxidé 3-80; benziné 0,7-8,0;szénmonoxidé 12,5-75; metáné 5-15; acetoné 2,5-9,0; etilalkoholé 3,9-13,6; hidrogéné4,1-75,0; propáné 1,9-9,5
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!