Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Észrevettétek a kódnyelvet a...

Észrevettétek a kódnyelvet a Csernobil sorozatban?

Figyelt kérdés

Napokban ismét megnéztem a HBO-s Csernobilt!

Asszem második részben volt, hogy Ulyana Homluk felhívta a Kurcsatov intézetet, ahol egy közös ismerősről beszéltek!

Amikor megkérdezte Ulyana a neveket, és a nő belenézett a periódusos táblában, valójában a bór és a homok szót mondta el, mármint hogy azzal oltják a tüzet! És amikor mondta Ulyana hogy lehet meglátogatja a közös ismerőst Csernobilra gondolt, és a vonal másik végén lévő nő arra utalt hogy ne látogassa meg a közös ismerőst, nem fogad látogatókat!

Gondolom az esetleges KGB lehallgatás miatt beszéltek így! Érdekes azért

2022. nov. 13. 00:57
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Persze, mindjárt az első alkalommal.

Amúgy pontosan olyan helyen dolgoztam 15 éve mint Ulyana. Az elődök érdekes hagyatéka volt, hogy a radonlabor ajtószáma 222 volt, a telefon mellékszáma pedig 2^8, tehát 256!

2022. nov. 13. 01:46
 2/3 anonim ***** válasza:
71%

Egyébként tényleg lehet kapcsolni, mármint régi a kémia tudásom, meg stb, de azért ezt értettem. Magából a történetből le lehet vagni a dolgot. Ha pedig tényleg így történt, akkor respect nekik :)

Manapság a vállalatok már mindent is csinálnak, de kevésbé fontos, hogy mindez környezet barát vagy ember barát legyen, rengeteg olyan termek stb van forgalomban , ami brutálisan egészség károsító.

Ajánlom a Sötét vizeken c filmet pl . Igaz tortenet alapján . Akinek tudom, megmutatom , azóta felfogják, hogyan működik egy cég. Én magam is egy vegyipari cégnél dolgozok, de nem tennem, ha nem engedne a lelkiismeretem . :)

Egyébként érdemes ezen elgondolkodni, mennyi ilyen dolog van és mennyirol nem tudunk , majd egy nap meglepődve konstataljuk , hogy rákosak vagyunk …

2022. nov. 13. 05:49
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Aki ezt nem vette észre, az szerintem másik filmet nézett. :D
2022. nov. 13. 07:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!