Miért szilárdak a szírok és folyékonyak az olajok?
Figyelt kérdés
Mindekettő nagyon hasónó anyagokból állnak zsírsavakból és glicerinbő.2022. okt. 29. 16:46
1/2 anonim válasza:
Mindkettő folyékony a megfelelő hőmérsékleten, csak más az olvadáspontjuk. A zsíroknak szobahőmérsékletnél magasabb, az olajoknak alacsonyabb. Nincs drasztikus különbség köztük.
2/2 A nagy Levin válasza:
A telített -telítetlen zsírsavak aránya határozza meg, hogy egy zsiradék szilárd, vagy folyékony szobahőmérsékleten, általában az állati zsiradékok szilárdak, a növényiek folyékonyak, persze van kivétel mindkettő alól.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!