Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hogyan lehet méregengedélyt...

Hogyan lehet méregengedélyt szerezni?

Figyelt kérdés
Milyen engedélyek kellenek ahhoz, hogy magánszemély valamilyen listás anyagot (pl. cc kénsav, toluol, vörös foszfor) vehessen? És hogy lehet ezeket az engedélyeket beszerezni?

2022. okt. 21. 21:49
 1/8 anonim válasza:
95%

Magánszemélynek nem lehet 2021 óta, hiába végeznél csak kémiai kísérleteket vele vagy tanítanád a gyerekedet kémiára szórakoztató formában.

A terrorveszély miatt a legtöbb tömény sav tiltólistán van magánszemélynek és vállalkozás is csak felhasználási dokumentációval vehet. A szép új szar világ.

2022. okt. 21. 22:32
 2/8 anonim ***** válasza:
84%
Kedves utolsó válaszoló! Megérte benézni, ezt nem is tudtam. Köszönöm :)
2022. okt. 21. 22:43
 3/8 Tom Benko ***** válasza:
63%
@1: Ezt jó tudni. Akkor tulajdonképpen az iskolai kémiaioktatász teljesen ellehetetlenítették.
2022. okt. 22. 09:10
 4/8 anonim ***** válasza:
89%
#1 Nem mondanám annyira szarnak, ugyanis rengeteg az idióta és alattomos ember, számos savval/lúggal leöntős támadásról lehetett olvasni az utóbbi években. Ráadásul ezek a szerek rendkívül balesetveszélyesek is hozzá nem értő kezekben. Úgyhogy szvsz bőven van létjogosultsága annak, hogy erősen korlátozzák a veszélyes anyagok beszerezhetőségét.
2022. okt. 22. 18:53
 5/8 A kérdező kommentje:
Hát igen, csak ezzel szerintem kicsesznek a hozzáértő, tisztességes emberekkel
2022. okt. 22. 21:34
 6/8 anonim válasza:
100%

"Nem mondanám annyira szarnak"

Így is lehet nézni, legyen minden ember potenciális terrorista vagy ön -és közveszélyes. A kilencvenes években rengeteget kísérleteztünk az apámmal a ma már terrorveszélyesnek nyilvánított vegyszerekkel és életem legszebb karácsonya volt, amikor megleptek egy hatalmas szett laboreszközzel és egy Sztrókay-könyvvel. Akkor szerettem meg a kémiát és ez egy életen át megmaradt, ahogy a szép emlékek apámmal is.

A saját gyerekemnek viszont nem igazán tudom átadni ezt a szeretetet, mert már mindent robbanóanyag -vagy kábítószer prekurzornak tartanak és földi halandó nem kap rájuk engedélyt.

Pedig lehetne ezeket kis kiszerelésben árulni pont ilyen célra, aztán majd a szülő kitölti a szándéknyilatkozatot, hogy a gyerekét szeretné kémiára tanítani és nem bombát meg drogot csinálni 1 deci kénsavból.

De nem, csak a tiltás van és ennyi, hisz mindenki potenciális bűnöző, ellenség, terrorista, tömeggyilkos, a gyerek meg nézze meg a kísérletet Youtube-on, nehogy érdemi tapasztalatai legyenek.

Nálam ez már a szar világ kategória.

Picit túlozva tiltsuk be a szögeket, csavarokat és vasgolyókat is, hisz azokat szokták a bombák mellé pakolni repesz gyanánt.

Na mindegy, túlragoztam.

2022. okt. 23. 17:29
 7/8 Tom Benko ***** válasza:
100%
@6: Sajnos ezek valóban balesetveszélyes szerek, szóval a korlátozás mindenképpen szükséges, de a tiltást én is túlzónak tartom. Viszont logijus, ha figyelembe vesszük az állami vezetés allampolgár-szemléletét.
2022. okt. 23. 20:42
 8/8 anonim válasza:
77%
Egy hozzáértő így is könnyen elő tudja állítani ezeket a savakat. Pl nátrium szulfát és egy nitrát só desztilállásával salétromsavat kapunk. Kénsavat meg töményíteni kell desztillációval. De persze ezek mind nagyon veszélyesek. És nem feltétlen éri meg a macerát.
2023. jan. 4. 11:12

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!