Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért hitegetik a tudósok az...

Miért hitegetik a tudósok az embereket a Mars terraformálásával?

Figyelt kérdés
2022. okt. 20. 17:52
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
az ipari forradalom idején, amikor hirtelen a családra szakadt az összes gyerek, mert rájöttek, hogy miért halnak az emberek, de nem azért, mert ők ennyi gyereket akartak, hanem csak azt csinálták amit az őseik
2022. okt. 20. 19:59
 12/14 Kólauborkával ***** válasza:
100%

Szerintem ez nem csak hitegetés, 31 éves vagyok és merem remélni, hogy megélem a kezdetét és az elsö sikerekröl/problémákról még hallani fogok.

Más út nincs, menni kell az ürbe, mert itt jazai terepen gyorsan elfogynak a nyersanyagok, ha egyszer elbukunk egyhamar nem lesz felemelkedés, tehát nincs hátra, csak elöre!

2022. okt. 21. 09:05
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia Kólauborkával!

Ha remélem jó egészségben megéred a következő 30 évet, és meggazdagszol talán személyesen láhatod a Marson az üvegkupolákat, de terraformálásra ne számíts!

Ahhoz, hogy a levegő, és víz meg is maradjon a Marson, azt be kellene csomagolni valami önfoltozó fóliába, vagy valami fantasztikus erőtérbe. Pillanatnyilag még egyik sem áll rendelkezésre. :[

Láttad az Űrgolyhók c. filmet?

" mert itt hazai terepen gyorsan elfogynak a nyersanyagok " Az aszteroida bányászatot robotok, robotűrhajók végezhetnék. A hagyományos nagyolvasztó (kohó) valószínűleg ritkaság számba megy majd a Földön. A világűrben ( Holdon ) karbonilos eljárással készülhet a vas, nikkel, kobalt por.

2022. okt. 22. 00:02
 14/14 anonim ***** válasza:

Az előző válaszomban (#13) félreérthetően fogalmaztam. Úgy értem, remélem 61 éves korodban az egészségi állapotod még lehetővé teszi, hogy fellőjenek. Jöhet egy kis űrturizmus.

Már más válaszoknál is emlegettem a karbonilos eljárást, így néz ki:

[link]

Fe + 5CO <=> Fe(CO)5

Ni + 4CO <=> Ni(CO)4

Forrás: Dr Pásztor Gedeon METALLURGIAI TECHNOLÓGIÁK SZÁMÍTÁSA ÉS TERVEZÉSE SZÁMÍTÓGÉPPEL Műszaki Könyvkiadó 1989

-

Itt a Földön ez egy igen veszélyes technológia többek közt a fém-karbonilok igen tűzveszélyesek. A Holdon kevesebb problémával járna.

2022. nov. 1. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!