Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ha Haeckelnek igaza van, és...

U. Xorter kérdése:

Ha Haeckelnek igaza van, és az embrió végigmegy az evolúción, ill. az őseink tovább hordtak ki, akkor annak egyenes következménye, hogy mi egy lebutított, koraszülött faj vagyunk?

Figyelt kérdés

2022. szept. 29. 22:59
1 2
 11/18 sadam87 ***** válasza:
86%

"hogy nem a majomtól [...] származunk"

Hát ez erősen kérdéses, nézz vissza például pár vitát csak ezen az oldalon...

"nem a csimpánztól származunk"

Ez mondjuk tény.

"velük csak közös Homo őseink vannak."

A csimpánzokkal (és más majmokkal) nagyon durván nincsenek közös Homo ősök!!!

"#9-es, nagyon köszönöm a neoténiás linket."

Szép link, kár, hogy egy hivatkozás nincs benne...

" és koponya- és agytérfogattal rendelkezünk."

Csak megjegyezném: a kisebb koponyatérfogat, nem biztos, hogy kisebb agytérfogatot jelent. A kisebb agytérfogat meg nem biztos, hogy alacsonyabb intelligenciát jelent.

2022. okt. 1. 01:14
 12/18 anonim ***** válasza:
82%
#11 Az angol változatban van hivatkozás, a magyar csak annak a tartalma.
2022. okt. 1. 08:37
 13/18 sadam87 ***** válasza:
86%

Maximum kivonata. :)

De amúgy igazad van, és láthatóan a kérdezőnek is hasznos volt a link, úgyhogy tényleg nem volt túl szép a megjegyzésem, bocs.

Az emberi neoténia esetében azért úgy tudom (és ezzel láthatóan az angol verzió s egyet ért) nincs egyet értés a kutatók között (például hogy mekkora a mértéke, jelentősége). Mindenesetre most megnéztem, néhány elég jelentős kutató is kiállt emellett a hipotézis mellett, szóval jó eséllyel van alapja.

2022. okt. 1. 16:44
 14/18 anonim ***** válasza:
64%
U.Xorter: nálad egy homokszem is értelmesebb agyilag. Ne saját magaddal azonosítsad az emberiséget.
2022. okt. 5. 01:27
 15/18 anonim ***** válasza:
3# ja és valahogy mégis kihalt mi meg épp a Marsra szállást tervezgetjük és a következő holdraszállást készítjük elő
2022. okt. 20. 16:34
 16/18 anonim ***** válasza:
64%
@15 probaltam valamifele szarkazmust osszehozni, de ezek szerint nem sikerult :)
2022. okt. 20. 17:05
 17/18 anonim ***** válasza:
16# jólvan na ezen az oldalon már nem lehet eldönteni ki mit gondol vagy nem gondol komolyan szerintem megérted
2022. okt. 20. 17:10
 18/18 anonim ***** válasza:
17, igen, teljes mertekben, sajnos
2022. okt. 20. 17:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!