Van egy két éves koraszülött lányom, mi a valószínűsége, hogy a kistestvér is koraszülött lenne?
Nekem az első toxémiás volt. (alap magasvérnyomásos vagyok)
A 2 másik terhességemnél nem alakult ki.
Van toxémia szűrés.
Hogy élted meg a második terhességet, nem rettegtél? Félek hogy ez lenne nekem…
Szűrésre mindenképp mennék, de ugye bár az sem 100%os.
Ha most írnak öten és mondjuk 3:2 arány kijön a koraszülött és normál időre született gyerekek között, akkor ugye te is tudod, hogy ezt az adatot semmire se tudod felhasználni?
Egy szülész-nőgyógyászt kérdezz, aki egyrészt sokkal több esetet lát, másrészt esetleg tud olyan hiteles adatról, ahol ezt vizsgálták és valamilyen adott arányt mutatott ki ez a vizsgálat.
Minden terhesség más, emiatt nem aggódnék.
Anyukám az első babáját holtan szülte meg a 24. héten, utána én egészségesen születtem a 37. hétre.
Barátnőm első babája 41 hétre született, a második 28 hétre, a harmadik meg 39-re.
Nekem más jellegű problémáim is voltak terhességeim alatt (rengeteg vérzés, progeszteron hiány, hematoma, mélyen tapadó lepény, bélgyulladások) Azoktól jobban féltem mint egy újabb toxémiától.
1# voltam.
Az orvosom az azt mondta, hogy ha szeretnénk majd babát ezt a szűrést mindenképpen meg kell csinálni.
Nem a válaszok alapján szeretnek dönteni csak úgy voltam vele szívesen olvasnék tapasztalatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!