Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi a hidegdiffúzió?

Mi a hidegdiffúzió?

Figyelt kérdés
2022. szept. 28. 22:49
 1/7 anonim ***** válasza:
85%
Nem a hidegfuziora gondolsz veletlenul? Az jobbara Egely agymenese. Hidegdiffuziorol meg nem hallottam.
2022. szept. 28. 22:57
 2/7 anonim ***** válasza:
85%

Nem, nem.

A hidegfúzió sajnos tényleg nem működik normál körülmények között, de azért már tudományosan is megvizsgálták.

Meg lehetne oldani például müonnal... HA a müon csak 1 nagyságrenddel tovább létezne.

2022. szept. 28. 23:49
 3/7 anonim ***** válasza:
88%
Volt egy hülye, aki azt feltételezte, hogy létezik hidegfúzió, sőt voltak olyanok is, akik azt állították, hogy ők már létre is hozták, de kiderült, hogy mindez kamu.
2022. szept. 29. 05:25
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Hidegdiffúzió az, amikor melegítés nélkül oszlik el a oldott anyag magától a folyadékban. Lassabban mintha melegítenéd.
2022. szept. 29. 11:43
 5/7 anonim ***** válasza:

A hidegfúzió története. Egyszer volt, hol nem volt, a múlt században a 80-as évek végén. Két kutató M. Fleischmann, és S. Pons, némi triciumot tartalmazó nehézvizet elektrolizáltak palládium elektródokkal. Változatlan energiabevitel mellett hírtelen erős hőeffektust tapasztaltak. A kísérleti berendezés egy műanyag alkatrésze meg is lágyult, és deformálódott. Úgy vélték, a hőhatást a deutérium hidegfúziója okozta.

A kísérletet több alkalommal próbálták megismételni eredménytelenül. Csak egy esetben sikerült fúzióból származó neutronokat ( yield neutron ) detektálni. A dolog pikantériája, hogy másodszor Fleischmannak és Ponsnak sem sikerült.

Több talicskára való tanulmány, elképzelés, elemzés, szakmai cikk született a hidegfúzió témában. Kozmikus sugárzásból származó mezonok hatása? Polivíz?

Valójában még most sem tudjuk, miért sikerült "százból" kétszer, és máskor miért nem.

Talán kamu az egész, talán lesz rá magyarázat.

2022. szept. 30. 01:27
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Hidegdiffúzióra gondoltam, a Google nem igazán volt barátom.
2022. szept. 30. 21:40
 7/7 anonim ***** válasza:
A hidegdiffúzió kifejezést most olvastam először, pedig foglalkoztam a témával.
2022. szept. 30. 23:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!