Van olyan, hogy egy csillag vagy galaxis fénye mostanában ért ide?
Figyelt kérdés
Szóval amit mostanában láttak meg először. Úgy értem, az ég egy pontján egyszer csak feltűnt egy csillag, ami előtte nem volt látható. Mert csak most ért ide a fénye.2022. szept. 22. 03:41
2/6 anonim válasza:
Nincs, ugyanis a csillaggá válás nem egy pillanatnyi dolog, hanem sok ezer év.
3/6 anonim válasza:
Van, de ezt ne úgy képzeld el, hogy felnézel az égre, aztán látsz egy újat. Ha ilyen van, az nova.
A látható csillagok mind 1000 fényéven belül vannak.
Olyan távolságokról ér ide mostanában a fény, ahol már nem csak a csillagokat, de a galaxisokat is nehéz megkülönböztetni.
4/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm!
2022. szept. 22. 14:37
5/6 anonim válasza:
Nem hinném, hogy érted, de mindegy.
6/6 anonim válasza:
A JWST pl. talált új csillagokat, amiket eddik nem fudtunk felbontani, elkülöníteni az adott galaxistól, illetve olyan csillagokat is lát a messzeségben, amiket más teleszkópok nem láttak részben a vöröseltolódás miatt.
De szerintem nem tudunk képalkotni az első csillagokról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!