A mosogatószer lebomlik? Illetve a mosogatógép öblítő?
Én vagyok a vegyszer fóbiás, nemrég tettem fel egy kérdést. Írtátok, hogy
"a domesztos idővel lebomlik klórra ami kiszellőzik és nátrium karbonátra (mosószóda)".
Ez engem nagyon megnyugtatott!
Kérdezném, hogy a mosogatószerrel mi a helyzet? Rettentően félek tőle, baromi sokszor átöblítek valamit, ha mosogatok, nehogy maradjon egy csepp is valamin, és lenyeljem. Nagyon sok vizet használok így el.
Erre a problémámra vettem mosogatógépet, de igazából nem lett jobb a helyzet, mert annak a vegyszereitől is irtózom, főleg a mosogatógép öblítőtöl, ugyanis elolvastam a flakonon lévő szöveget, és annyira veszélyesnek írták le, hogy azóta rettegek. Főleg, mert néhány konyhai eszközt réseiben megmarad a víz miután kész a program, pl. serpenyők fogantyúiban, bögre homorú aljában. Megnyaltam a bögre aljában összegyűlt vizet, hogy leteszteljem maradt-e rajta vegyszer, és borzalmas vegyszer íze volt! Ezért miután kiveszem a bögréket a mosogatógépből, újra elöblítem őket nagyon alaposan. (Erre megoldásnak vettem néhány olyan bögrét, aminek lapos az alja, nem gyűlik meg benne a víz). De ez is tarthatatlan, hogy csomó mindent mégegyszer átöblítek, miután kivettem a mosogatógépből.
Ezekre mégegy megoldásom lett volna, vegyszer nélkül elindítani a mosogatógépet (nagyon kevés olajat használok főzésnél), hogy csak sima vízzel mosson, de valahol azt olvastam, tönkreteszi a gépet. Nem tudom, ez igaz-e. Mindegy, hátha sikerül megnyugtatnotok a mosogatószerrel és a mosogatógép öblítővel kapcsolatban!
Szívesen,örülök,hogy segíthettem😊
A doboz aljàn van a nyuszis logó,hogy nem tesztelik àllatokon 🐵🐒🐀🐇🐰és nincs àllati eredetű összetevője 😍🤩
Csak nem értem,hogy ezt a dicsőséget miért a doboz aljàra rakjàk,ahol nem làtszik.
Én sem vagyok vegàn,csak vegetàriànus 🐷🐖🐄🐃🐂🦬🐮🐏🐑🐐🐣🐔🐓🐧🐟🐌
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!