Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért tilos klonozni embert?...

Miért tilos klonozni embert? az egyház nem engedi?

Figyelt kérdés

2022. szept. 16. 08:08
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%

Az intelligencia részben születési adottság, amely általában megjósolja egy ember jövőjét. Olvastam arról, hogy már általános iskola 4. osztályában eldől, hogy ki fog lediplomázni, és ez általában igaz is.

A nagy szegénységben született, alacsony intelligenciával rendelkező szülők gyerekei 1-8. osztályban ugyanazt tanulják, mint az értelmiségi szülők gyerekei, de általában mégsem jutnak el addig sem, hogy alapfokon megtanuljanak egy idegen nyelvet sem.

Ebből fakadóan a szexuális felvilágosításnak sincs jelentősége, mert nem értik meg, nem elég intelligensek hozzá.

Ha valaki benyújtaná valamelyik országban a törvényjavaslatot, hogy egy bizonyos szociális és értelmiségi szint alatt ne lehessen gyereket vállalni, egyszerre hördülne fel az egész parlament. Csak amire ezek a humanisták nem tudnak válaszolni az az, hogy miért jó, ha olyan emberek is terjesztik a génjeiket, akik nem építik a társadalmat?

A történész-filozófus Yuval Noah Harari írt arról, hogy ki fog alakulni a "haszontalanok osztálya". Mivel számos munkát robotok fognak végezni, így a képzetlen emberekre sehol sem lesz szükség. Mi lesz majd ezekkel, otthon ülnek, egyre több gyereket vállalnak, és várják, hogy az állam eltartsa őket?

Ehhez képest az, hogy a klónozás segítségével (is) felépítünk egy normális társadalmat, tök jó dolog. Nyilván nem olyan brutális módon, ahogyan az #5-ös kommentelő írta. Nem támogatok olyan módszert, ami bizonyos csecsemők életebe kerülne.

2022. szept. 16. 11:10
 12/21 A kérdező kommentje:
felseleges építeni a társadalmat.Én is szegény családbol származom nem dilomáztam le. Te sem vagy sokkal hasznosabb tagja a társadalomnak mint egy szegényebb alacsonyabb inteligenciával rendelkező ember. az a világ amiről te beszélsz létrejöhetett volna csak akkor a németeknek megkellet volna nyyernia háborut.Szerintem akkor már emberek se szuletnének hanem csak is klonok,ne foglalkozz azzal h mi lesz velunk,majd a szegényeknek is lesz robotja aki elmegy dolgozni helyettuk és a pénzt a tulajdonos költi el. Te gyakorlatilag lenézed az emberiség 70-80 %amiért neked van diplomád attol lehetsz még egy sötét bunko akinek nem kéne szaporodnia
2022. szept. 16. 11:22
 13/21 A kérdező kommentje:
építik a társadalmat nélkuled is a fizikusok meg stb nem hiszem,hogy te és társaid annyira hasznosak lennétek
2022. szept. 16. 11:24
 14/21 anonim ***** válasza:
67%

Félreértesz. Egyrészt én még tanulok, másrészt az én szüleim sem voltak gazdagok. A diploma sem igazolja egzakt módon valaki okosságát. A szegénység sem garantálja azt, hogy valaki buta lenne, vannak szegény, de tehetséges diákok.

Bocsánatot kérek, ha esetleg megbántottam valakit, az egy illusztráció volt, amit írtam.

Tény azonban, hogy ÁLTALÁBAN a szegénység, a nagy gyermekszám egy családban, és az alacsony intelligencia összefüggésben van egymással.

Ott van a videóban, amit linkeltem, elmondja a szakember.

Tehát lehet itt felhördülni. a szegény általában azért szegény, mert nem intelligens. És most nem afrikai mélyszegényekre célzok, hanem pl. suhanc európai fiatalokra, akinek lenne lehetősége fejlődni. De nem teszik, hanem a hülyeségen jár az eszük. És igen, szerintem buta ember nélkül jobb lenne a világ.

2022. szept. 16. 11:42
 15/21 anonim ***** válasza:
12%

"Jól van, akkor holnaptól egy klón gyárban fogsz dolgozni, az lesz a feladatod hogy válogasd az újszülötteket. Amelyiknek lesz valami születési defektje (selejt arány a gyártó soron 50%) azokat meg kell ölnöd (elvégre profitot kell termelni a cégnek, nem árvaházat működtetni).

Ez így teljesen etikus, nem?"

Az újszülöttre nézve nem sokkal másabb, mint az abortusz.

2022. szept. 16. 12:39
 16/21 anonim ***** válasza:
37%
Valahol azt olvastam, hogy ha felnőtt korban vennének DNS-t egy emlőstől, akkor a klón sokkal kevesebb ideig élne (mint az eredetije), mivel a DNS-e már erősen roncsolt, no meg a szaporodásra sem volna képes.
2022. szept. 16. 12:40
 17/21 anonim ***** válasza:

"A tanultság és az intelligencia két különböző fogalom, nem fedi egymást."

Ez igaz, viszont a kettő összefüggésben van egymással. Bár ez nem tartozik a topik témájához.

2022. szept. 16. 14:19
 18/21 anonim ***** válasza:
27%

Ennyi fasisztoid marhaságot ritkán olvasni ilyen töménységben.

Ha mindaz bevált volna, amiről firkáltatok, egyikőtök sem születhetett volna meg.

2022. szept. 17. 01:43
 19/21 TappancsMancs ***** válasza:

11/ Szerintem csak azért lett lepontozva, mert rossz megoldást vetett fel, illetve a megoldást sem járta körbe kielégítően. Amik vannak benne azokat mindannyian már ismerjük, nem is igazán képezi vita tárgyát. A tiltás az amti lepontoztak benne - szerintem.

És simán tiltani a gyerekvállalást az valóban nem megfelelő. Az viszont megodást jelenthetne, ha lehetne jelentkezni vizsgálatra és ha nem javasolt a gyerekvállalás az említett és más szempotnokból, akkor kaphatnának valamennyi juttatást a társadalomtól, ha nem vállalnak gyereket.

Tehát önkéntes alapokon vállalva és nem tiltással. Azzal az egyén hozzájárul a nem gyereknemzéssel a társadalomhoz és ezért cserébe a társadalom ad valamennyi havi juttatást. Ez korrekt lenne. Akár ez elmehetne egy minimálbérig is, és az már képezne annyi vonzerőt, hogy valóban lehetne eredménye is.

Nyilván mint minden jogszabályt ezt is ki kellene dolgozni rendesen. Például mi lenne ha fiatal házasok a juttatás miatt kamuból vállalnák pár évig? Ezt ki kellene szűrni. Akár bizonyos vissazfieztési kötelezettséggel. Vagy mi van ha véletlenül jön a baba? Ez is kidolgozandó kérdés és megoldást igényelne. Akár lehetne valami gyógyszeres meddővé tételt is kitatláni ami persze mellékhatás nélküli kell legyen.

A "haszontalanok osztálya" téma... Itt azért azt is meg kellene nézni, hogy mit épít az aki dolgozik? Valójában nem túl sokat, ami igazából gazdasági téren mutatható ki. És igazából az emberek pénzt keresnek és nem a civilizációt építik a munkájukkal. A pénzkeresés pedig valakiknek haszon. Szóval akik nem dolgoznak és akik dolgoznak azok között nem lehet megállapítani egy nagy filozófiai jellegű különbséget, mintha a dolgozók annyira a civilizációt építenék és a többiek meg nem. Erős túlzásnak tűnik, bár nem olvastam az említett elméletet.

Valamint úgy tűnik a robotizáció miatti munkanélküliséget az elmélet úgy mutatja be, hogy a robotok miatt munka nélkül maradt emberek az úgynevezett "haszontalanok osztálya". Anyagi haszon, kapitalista haszon értelmében ez igaz, mert nem hoznak hasznot egy cégnek sem. Viszont nem ők tehetnek arról, hogy a robotok elvették a munkájukat, tehát nem azokat kellene hibáztatni akiktől elveszik a robotok a munkát és ők a "haszontalanok osztálya", hanem azokat akik túltolják a robotizációt mások kárára is és akár az emberiség kárára is.

Szóval ez a "haszontalanok osztálya" valójában nem olyanok osztálya akik nem építik a társadalmat, hanem olyanok akik nem hoznak hasznot valakiknek. Azért a gépesítés előtt még nem is olyan régen a középkorban az emberek 80-90%-a a mezőgazdaságban dolgozott!

2022. szept. 17. 08:31
 20/21 anonim ***** válasza:

Én inkább a kötelező oktatást vezetné be a lányoknak a szegény országokban. Igazából nekik nincs más választásuk csak szülni és gyerekeket nevelni mert nem tudnak dolgozni, nem értenek semmihez ezért ferjhezadjak őket 15 évesen. Fejlettebb országokban pedig olyasmi rendszert mint Kínában volt, csak nem 1 hanem mondjuk 3 gyerekkel. Lehetne plusz örökbefogadni.

Az ember klónozásának a következményét még nem tudjuk. Az hogy birkát klónoztak az egy dolog. Fogalmunk sincs hogy Dolly milyen szellemi állapotban volt mivel nem tudott beszélni. Egyáltalán nem biztos hogy a lélek is kkónozva lesz, inkább csak a test. És nem tudjuk hanyadszorra jött össze az állat. Mi van ha tényleg nem jön össze csak a századik, és 50 testileg fogyatékos lesz?

Az egyháznak már nincs befolyása, már elmúltak azok az idők.

2022. szept. 17. 18:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!