Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A megérzéseket és az érzelmeke...

A megérzéseket és az érzelmeket,hogyan tudnátok tudományosan definiálni? De inkabb a a megérzésekre vagyok kiváncsi

Figyelt kérdés

2022. szept. 13. 11:39
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A "megérzéseket" két csoportba tudom osztályozni.

1. Tudtam, előre tudtam típus: mindig utólag jelenti be a megérző, az esemény megtörténte után.

2. Emlékeztek, megmondtam típus: igen, megmondta, meg több ezer be nem következett dolgot is, csak arra már nem emlékszik.

2022. szept. 13. 12:12
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

"az érzelem a cselekvéskészség állapota, felállítja a fontossági sorrendet és beindítja a terveket és a társas kapcsolatokban közvetít"

Én még hozzátenném, hogy a tudattalan elme által kialakított állapot, amiket a belső vagy külsö környezeti jelek váltanak ki.

De nem vagyok szakember.

Forrás és további leírások:

[link]

2022. szept. 13. 12:59
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A megérzést néha a tudattalan csinálja, olyankor figyelmeztet valamire, amire emlékszik.

Máskor a tükörneuronok okozzák.

2022. szept. 13. 19:19
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Erről a kérdésről az ügyvezetőink tanácsadója jut az eszembe. Fogalmam sincs milyen státuszban van a cégnél, de ha egy megbeszélésről egy ügyvezető egy telefonhívást kap és el kell mennie, akkor jeleznek neki, mintha tőle kérezkednének el. Na ez a manusz nagyon keveset beszél. De ha kérdezik, akkor tömören el tudja mondani a véleményét. És gyakran mindenki mással szembe megy a véleménye, de ha kérik, hogy fejtse ki, akkor azzal tér ki a hosszú válasz elől, hogy "ez inkább csak megérzés". Például múlt év végén néhányan mentek síelni a cégtől és mérgesek voltak a 370 forint körüli euró árfolyam miatt. Valaki meg is kérdezte az öregtől, hogy érdemes most eurót venni? Sokan lehurrogták, hogy hülye vagy, nem a csúcson kell eurót venni. Az öreg meg bólogatott, hogy persze, lesz az még 400 forint is. Mindenki hitetlenkedve nézett rá, de neki lett igaza. Vagy amikor február közepén Putyin bejelentette, hogy vége a hadgyakorlatnak és mennek haza. Akkor sokan a cégnél a youtube videókat mutogatták egymásnak, hogy nézzétek, vagoníroznak és mennek haza. Mire jó ez a hiszti, nincs itt semmi látnivaló. Az öregnek is megmutatták. Az öreg meg csóválta a fejét, és azt mondta, a java még most jön. Szóval gyakran tesz olyan kijelentéseket, ami szembemegy a nagytöbbség véleményével, de megfigyeltem, hogy mindig neki lesz igaza. De magától soha nem mondaná, hogy mit gondol. Azt meg főleg nem mondja soha, hogy ő megmondta előre.

Úgy vélem, hogy ő számos hírforrásból tájékozódva elemez, és rakja össze magában a dolgokat. És csak amiatt mondja, hogy megérzés, hogy ne kelljen hosszas kiselőadásokat tartania. De ez csak egy vélelem, vagy megérzés :-)

2022. szept. 13. 19:46
 5/6 anonim ***** válasza:
Így gyorsan átgondolva akkor érzel meg valamit, ha már átgondoltad, kitaláltad, de az agyad ezt olyan gyorsan lepörgette, hogy nem fogtad fel, csak az eredményt, a gondolatmenetet meg elfelejtetted.
2022. szept. 13. 21:52
 6/6 anonim ***** válasza:

Ez így biztos nem igaz.

Az érzelmi agy sokkal régebbi, mint a gondolkodó agy.

2022. szept. 13. 21:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!